Ungvári Miklós Grand Prix-bronzérmet szerzett Kínában! - 2014.11.24.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós képviselte a magyar színeket a kínai Csing-taóban zajló Grand Prix-viadalon, méghozzá remekül: a harmincnégy esztendős ceglédi csillag az idén már második GP-bronzérmét szerezte meg.

A Közgép-Ceglédi VSE 73 kilogrammos judósa a kínai Csang ellen ippongyőzelemmel kezdett, majd az olaszok U23-as, junior és ifjúsági Eb-érmes fiatalja, Enrico Parlati ellen is ilyen arányban nyert, így bejutott az elődöntőbe.

Ott nem bírt az idei világbajnokság ezüstérmesével, az észak-koreai Honggal, de a bronzmeccsen már sikerült javítani: a spanyolok vb-bronzérmes, Európa-bajnok versenyzője, Kiyoshi Uematsu volt kénytelen lekopogni Ungvári Miklós leszorítását. Fényesen csillog ez a bronzérem, megszerzése nagy lépést jelent a riói olimpia felé. Ez volt a ceglédi klasszis harmincegyedik érme az IJF kiemelt versenyeiről (Grand Slam, Grand Prix, Continental Open, Világkupa), ha ehhez még hozzávesszük a világversenyeken (olimpia, világ- és Európa-bajnokság) egyéniben nyert tizenegy érmét, egészen tekintélyes szám jön ki…


Ungvári Miklós (jobbról) negyvenkettedszer a dobogón!

 

A 81 kilogrammosok között mérlegelt az Eb-bronzérmes Ungvári Attila, de nem állt ki az izraeli Chen ellen, aki így mérkőzés nélkül jutott tovább.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás