A Hell-Miskolci Judo Club nyerte a Hónap műhelye díjat - 2014.10.30.

Hangulatos ünnepségen, huszonegyedik alkalommal adták át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat. A címet és az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt a szeptemberi teljesítménye alapján a Hell Miskolci Judo Club érdemelte ki.


„A hónap műhelye”-díjat huszonegyedik alkalommal adták át, jelesül a MOB székházában. Ez a szám nyerőnek bizonyult a judósoknak, hiszen a díj történetében először nyert cselgáncs-szakosztály. Szeptemberi teljesítménye alapján a Hell Miskolci Judo Club érdemelte ki a címet és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. „Miskolcon nem könnyű nyerni” – utalt Bruckner Gábor az Utanpotlassport.hu-t működtető Mediabook Kiadó vezetője arra, hogy a férfi kézilabda-válogatott is megizzadt a szerdai mérkőzésen a portugálok ellen, az egyesületet is immár ötödször jelölték a díjra, de most nyert először.

Fábián László, a MOB sportigazgatója gratulált az egyesületnek, s kiemelte az edzők és a család szerepét is az elért eredményekben. Elmondta, a Magyar Olimpiai Bizottság rendkívül fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, és külön öröm, hogy már cselgáncs-szakosztály is a díj nyertesei között szerepel, hiszen a sportág remekül teljesített az elmúlt időkben. A Hell Miskolci Judo Club fiatal tehetségei pedig a zálogai annak, hogy a sikersorozat folytatódjon.

Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója elmondta, biztos volt abban, hogy a Hell Miskolci Judo Club előbb-utóbb a „A hónap műhelye”-díj nyertesei között lesz. Úgy fogalmazott: szeptemberi eredményeik nemcsak a tatamin, hanem a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány elnyeréséért is ippont értek. Hozzátette, Gercsák Szabina mellett nyilván a klub többi tehetsége is szállítja a szép eredményeket.

Dr. Tóth László, a szövetség elnöke megköszönte a támogatást, amely által először nyerte el a sportág a kitüntető címet. Elmondta: ez a szövetség életében is fontos pillanat, egyben remek alkalom a sportág sikereinek az ünneplésére. Kiemelte, hogy a Hell Miskolci Judo Club rendkívül rövid idő alatt lett az utánpótlás meghatározó műhelye, hangsúlyozva, hogy nem egyemberes egyesületről van szó. Gercsák Szabina nemcsak a klubnak, a szövetségnek, de az olimpiai mozgalomnak is fontos pillére, akinek komoly esélye van eljutni a riói olimpiára. Reméli, a példáját követi a többi fiatal tehetség is, és hamarosan ők is szállítják a remek eredményeket. Feczkó Botond például akár már a 2017-es győri EYOF-on sikert érhet el.


Flórusz János, a Hell Miskolci Judo Club elnöke „a legek klubjának” nevezte az egyesületet: a lehető legrövidebb idő alatt értek el nagy sikereket, az ő versenyzőjük lett a legelső ifjúsági olimpiai és világbajnok, és ők gazdálkodnak a legkisebb költségvetésből. Megköszönte edzőkollégái munkáját, bemutatta a díjátadóra érkezett fiatalokat, akik közül szerinte a jövőben többen is egy-egy súlycsoport meghatározó egyéniségei lehetnek.

Végül Gercsák Szabina beszélt arról, hogy a junior Európa-bajnokságon sokkal nehezebb volt nyernie, mint az ifjúsági olimpián. De kitért a múlt heti junior-világbajnokságon történt bírói tévedésre is, amely megfosztotta őt az elsőségért folytatott harctól.

Az idei évtől létező százezer forintos Decathlon-közönségdíjat a Halker-Király Team Kick-box Akadémia nyerte el. Király István a klub elnöke nem tudott részt venni a rendezvényen, így ő később veszi át az elismerést. Az októberi teljesítmények alapján november 5-ig lehet leadni a jelöléseket a következő „A hónap műhelye”-díjra.

Forrás: Utanpotlassport.hu
Fotó: MOB, Szalmás Péter