A judo jövője Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - 2014.03.18.

2014. március 17-én Nyíregyházán találkozott dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. A jó hangulatú megbeszélés fő témája a városban csaknem huszonöt éve megszakadt judós hagyományok újraindítása, az ehhez szükséges keretek megteremtése, valamint a további lehetséges együttműködés lehetséges irányai.

A megbeszélésen részt vett Illyés Miklós, az ÉKMRJSZ elnök-helyettese, Gecsei László, az MJSZ iskolai sportbizottság tagja, Simon Csaba, Insticzei Zoltán, a Szelet Kelet SE alelnöke, Fesztóry Sándor, az NYVSC elnöke.

A sportágfejlesztési program kereteiben a Magyar Judo Szövetség támogatást nyújt a Szelet Kelet SE részére, amely egyesület az észak-kelet magyarországi régióban kezdte meg munkáját, és biztosítja a környező településeken élő gyermekek részére a rendszeres judo edzés lehetőségét. A támogatást, amely a kezdő gyerekjudokák felöltöztetésére szánt judogi, Csizmadia Zoltán szakfelügyelő adta át Insticzei Zoltán, az egyesület alelnöke részére.