A Magyar Judo Szövetség közleménye - 2011.04.05.

Ungvári Attila doppingvétségével kapcsolatban a Magyar Judo Szövetség megkapta a “B-próba” vizsgálati eredményét, amely megegyezik az “A-próba” eredményével, vagyis a sportoló által szolgáltatott mintában doppinglistán szereplő anyagok találhatóak.


A Magyar Judo Szövetség március 9-én elnökségi határozatával kiállt a sportoló vétlensége mellett. Ezen elnökségi ülés után az érintett sportoló, Ungvári Attila, testvére Ungvári Miklós és edzőjük Bíró Tamás önkéntesen jelentkezett hazugságvizsgálaton való részvételre. A három – hivatalosan akkreditált laboratóriumban elvégzett – poligráfos vizsgálat eredménye egyöntetűen és határozottan a sportoló vétlenségét igazolja, ez alapján pedig valószínűsíthető, hogy Ungvári Attila tudta nélkül került a szervezetébe a doppinglistán szereplő szer.

A Magyar Judo Szövetség a poligráfos vizsgálat eredményének ismeretében rendőrségi feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen, az ügyben a nyomozás folyamatban van.

Az Ungvári Attila doppingvétségével összefüggő fegyelmi eljárást a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) folytatja le elsőfokon.

Budapest, 2011. április 5.