Átadták a regionális judoközpontot Zalaegerszegen - 2016.02.29.

A háromszázötven négyzetméter alapterületű Zalaegerszegi Regionális Judo Központot önkormányzati területen, huszonhétmillió forintos ráfordítással alakították ki. A beruházás az önkormányzat, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ), valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) támogatásával valósult meg.

a (3)

Az avatási ünnepségen az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára sikertörténetnek nevezte a judoszövetség munkáját. Kozmann György kiemelte, az MJSZ mind szakmailag, mind a vidéki egyesületek műhelymunkájának támogatásában, a létesítmények fejlesztésében kiemelkedő munkát végez.

Kifejtette, a kormány – amely 2010 óta stratégiai ágazatként kezeli a sportot – a sportszövetségek, helyi önkormányzatok, szervezetek segítségével tudja csak megvalósítani a céljait. Az ünnepségen megköszönte a Zalaegerszegi Regionális Judo Központ létrehozásához nyújtott támogatást, a jövő lendületes munkájához a lehetőségek és feltételek biztosítottak Zalaegerszegen – fogalmazott.

Dr. Tóth László, az MJSZ vezetője felidézte, hogy az ország 247 oktatási intézményében van jelen a judo. Arra is felhívta a figyelmet, hogy tavaly december óta kilencezer regisztrált tagja van a szövetségnek, míg 2010-ben ez a létszám kétezer-ötszáz volt. Hozzáfűzte: a versenyeken elért helyezések mellett rendkívül fontos az alapok megerősítése, az iskolai judo működtetése. Az ünnepségen a szövetség elnöke száz judoruhával ajándékozta meg a gyermekeket.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere gyakorló tanárként szerzett tapasztalat idézte fel: elmondta, hogy azok a diákok, akik a keleti harcművészetet – köztük a judót – választották, a tanórákon és a mindennapokban is sokkal fegyelmezettebbek, jobban be tudtak illeszkedni a közösségekbe, és emellett kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el.

A Varga Zoltán és ifj. Nagysolymosi Sándor által vezetett Zalaegerszegi Judo Sportegyesület 148 regisztrált versenyzővel rendelkezik.

Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: MJSZ, Simon Csaba