Az első állomás az ingatlanfejlesztési programban - 2014.10.09.

Szerdán délelőtt a KSI SE judotermében járt a Magyar Judo Szövetség elnöke, dr. Tóth László, a szövetség gazdasági alelnöke, Bardóczy Gábor és főtitkára, Nagy György. Az MJSZ vezetőit Hazsik Endre, a KSI SE elnöke vezette körbe a megújult környezetben.

 „Azzal kell kezdenem, hogy kritikán aluli körülményekkel szembesült, aki betért a judoterembe, a mellékhelyiségek rettenetes állapotban voltak, a nyílászárókon csak úgy söpört be a szél, nagyon fontos volt ez a felújítás. Az öltözőket, zuhanyzókat és wc-ket teljesen szét kellett verni a munkálatok során, de az edzőteremben is nagy volt a munka, valamennyi nagy nyílászárót kicserélték” – mondta Hazsik Endre, majd a folyosón sorakozó szekrényekre mutatott, s hozzátette: azért vannak még itt is tárolók, mert egyre több gyerek jön judózni a KSI-be, s immár nem kell attól tartani, hogy a rossz körülmények miatt az első edzés után nem látják többé a csemetéket.

„El kell mondanom, hogy példa értékű nálunk az edzők és a sportolók kapcsolata, s komoly dicséret illeti meg valamennyiüket, hiszen a felújítás során ők is nagyon sokat tettek azért, hogy emberibb körülményeket lehessen kialakítani. Az új környezet egészen biztosan nagy pozitív lökést ad judósainknak” – vélekedett a klubvezető, aki büszkén ecsetelte, hogy több olyan versenyző is készül a KSI SE keretein belül, aki éremesélyes lehet a riói olimpián, közülük ketten judósok, Tóth Krisztiánról és Joó Abigélről van szó.

A munkálatokat a magyar kormány támogatásával indított sportágfejlesztési program keretében végezték el, a tizenötmillió forintos beruházás körülbelül három és fél hónapig tartott. „Nagyon örülünk annak, hogy a sportágfejlesztésen belül megvalósuló ingatlanfejlesztési programban a számunkra egyik legfontosabb egyesület terme készült el elsőként, ilyen körülmények között már méltó módon készülhetnek a KSI SE judósai. A tizenötmilliós beruházás befejeztével ötven judogival szeretnénk még támogatni a KSI iskolai programját, a felszerelések átadására a jövő héten sor is kerülhet – mondta dr. Tóth László, majd hozzátette: a sportágban folytatódik az ingatlanfejlesztési program. – Október 28-án, a Judo Világnapján a Honvéd termében elvégzett felújításokat is szeretnénk egy kicsit megünnepelni, a sportágunk életében fontos állomások ezek.”