Öt magyar érem a tuniszi GP-n - 2009.05.09.

 

 

 

 

 

A magyar válogatott tagjai közül öten is felállhattak a dobogóra a Tuniszban megrendezett Grand Prix-viadalon: Mészáros Anett ezüst, Baczkó Bernadett, Karakas Hedvig, Madarász Tamás és Bor Barna pedig bronzérmet szerzett.

A 100 ezer dollár összdíjazású viadal nyitónapján öt magyart szólítottak tatamira, közülük a két 57 kilogrammos hölgy, Baczkó Bernadett (KSI SE) és Karakas Hedvig (Miskolci VSC) szerepelt a legjobban. A vb-bronzérmes Baczkó Bernadett két győzelemmel jutott el a négy közé, ahol ipponnal kikapott a japán Udaka Naétól.

Miskolci súlycsoporttársa, Karakas Hedvig ugyancsak két diadal után az Európa-bajnok osztrák Sabrina Filzmoserrel találkozott a fináléért, de jukóval alulmaradt.

Az új szisztéma alapján nem rendeztek vigaszági küzdelmeket, így az elődöntők vesztesei automatikusan bronzérmet kaptak. Ami a többieket illeti, Burján László (60 kg, UTE) és Maros Barbara (52, KSI SE) ötödik lett, Szabó Franciska (63, Leányvár-Egerági Üstökös SE) pedig helyezetlenül zárt.

A 100 ezer dollár összdíjazású viadalon vasárnap Mészáros Anett (70, Honvéd-Kipszer) az orosz Gurbanova és a japán Vatanabe legyőzése után a döntőben a szlovén Rasa Srakától szenvedett vereséget.

A 90 kilogrammban Madarász Tamás (90, Debreceni SC-SI) két győzelem után az elődöntőben az ukrán Grekovval szemben maradt alul, míg Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE) ugyancsak két győzelemmel került a legjobb négy közé, s ott a német Tölzer ütötte el a továbbjutástól. Mindketten a dobogó harmadik fokára állhattak súlycsoportjukban.

A többi, vasárnap tatamira lépett magyar közül még ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC) ért el helyezést, ő ötödik lett, Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE), Ledényi Levente (90, Honvéd-Kipszer), Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipszer) és Farkas Bálint (100, Honvéd-Kipszer) helyezetlenül zárt.
.