Boldog karácsonyt, sikerekben gazdag új évet kíván az MJSZ - 2011.12.20.


A Magyar Judo Szövetség kedden délután a Magyar Sport Házában családias hangulatú ünnepséggel zárta az esztendőt.

 

Az évzárót megtisztelte jelenlétével dr. Szabó Tamás, az NSI főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Bardóczy Gábor, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Sportért Felelős Államtitkárság Sportszakmai Főosztályának vezetője, Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, és Farkas Tibor, a MOB főmunkatársa, az MJSZ korábbi főtitkára is.

Dr. Tóth László köszöntőjében kiemelte: minden szempontból a rekordok éve volt 2011., Ungvári Miklós személyében Isztambulban az első háromszoros Európa-bajnokot ünnepelhettük, Mészáros Anett Párizsban megszerezte a negyedik világbajnoki érmét, ezzel ugyancsak történelmet írt, de ide tartozik Joó Abigél harmadik U23-as Európa-bajnoki címe is.

A Magyar Judo Szövetség elnöke méltatta a tyumenyi open-világbajnokságon ezüstérmes Bor Barna teljesítményét, az idei világ- és Európa-bajnokságon egyaránt érmes Csernoviczki Éva kitűnő teljesítményét, illetve a korosztályos tornákon jól szereplő magyar judósok sikereit.

„Nem titkoljuk, hogy egy nagy cél érdekében teszünk meg mindent: azt szeretnénk, hogy jövőre megközelítsük, esetleg meg is ismételjük a barcelonai sikereket” – zárta mondandóját az elnök.

Az 1992-es olimpiai remeklés – Kovács Antal arany-, Csák József és Hajtós Bertalan ezüst-, továbbá Csősz Imre bronzérmének – emlékét idézte köszöntőjében dr. Szabó Tamás is, de a MOB alelnöke szerint a magyar judo már lezárta ezt a fejezetet, s immár egy újabbat ír, ezt az elmúlt években felvonultatott ragyogó eredmények bizonyítják.

A három olimpián is szereplő egykori kitűnő öttusázó, Balogh Gábor arra biztatta a versenyzőket és edzőiket, hogy a felkészülés legnehezebb periódusában az utolsó pillanatokig tartsanak ki, megéri minden befektetett erőfeszítés, ha a londoni szereplést sikerül emlékezetessé tenni.

Az ünnepség az MJSZ jutalmainak átadásával folytatódott: az idei felnőtt és korosztályos világversenyeken érmet szerző judósok és edzőik vehettek át pénzjutalmat dr. Tóth László elnöktől, Illyés Miklós szakmai alelnöktől és Nagy György főtitkártól.