Bor Barna: bronzérem Taskentből - 2014.10.20.

Üzbegisztán fővárosa adott otthont az olimpiai kvalifikációs sorozat legutóbbi állomásának, a taskenti Grand Prix-viadalon öt judósunk lépett tatamira, közülük Bor Barna a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Krizsán Szabolcs hetedik lett.

 

bor

A nehézsúlyú Bor Barna igen kedvező előjelekkel várhatta a taskenti GP-t, egy héttel korábban, Asztanában GP-aranyérmes lett, a sorsolásnál pedig az első helyen emelték ki. Az első körben ennek megfelelően erőnyerő volt, a negyeddöntőben viszont alul maradt a később aranyérmet szerző, háromszoros Ázsia-bajnoki bronzérmes mongol Battulgával szemben.

Az Atomerőmű SE óriása a vigaszágon két harcos meccsen javított, előbb a hazaiak reménységét, a tavaly GP-ezüstérmes Baltajevet gyűrte le egy jukónyi különbséggel, majd a bronzmeccsen egy régi nagy rivális, az egyiptomiak világbajnoki bronzérmese, Iszlam el-Sehabi ellen nyert ipponnal, így Hangyási László tanítványa egy héten belül másodszor is felállhatott a dobogóra a Grand Prix-sorozatban, ezúttal bronzérmet akasztottak a nyakába. A huszonhét éves paksi versenyző szépen lépeget előre a világranglistán is, immár a tizenharmadik helyen jegyzik.

A magyar indulók közül Burján László (60 kg, Budaörsi SC) és Hagyó Gábor (66 kg, Honvéd-Kipex) nem tudott mérkőzést nyerni, míg Krizsán Szabolcs (81 kg, Honvéd-Kipex) és Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE) egy-egy csatát tudott behúzni, előbbi ezzel a hetedik helyen végzett.

Az éremtáblázaton Mongólia (3 arany, 3 ezüst, 4 bronz) végzett az élen, megelőzve Romániát (2, 0, 0) és a házigazda Üzbegisztánt (1, 2, 3). A magyar csapat egy bronzéremmel – hat másik országgal holtversenyben – a tizennyolcadik helyen zárt. Az olimpiai kvalifikációs sorozat október utolsó hétvégéjén az Abu Dzabi Grand Slammel folytatódik.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: IJF, Gabriela Sabau