Bor Barna és Csernoviczki Éva Grand Slam-bronzérmes - 2011.06.19.

A +100 kilogrammos Bor Barna és a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a Rio de Janeiró-i olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyen.


Szombaton Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya) sorrendben a venezuelai Diana Artizt, a török Sumeyye Akkust, majd a francia Frederique Jossinet-t győzte le, végül a döntőbe jutásért alulmaradt a japán Aszami Harunával szemben, így bronzérmes lett.

Vasárnap a nehézsúlyú paksi judós, Bor Barna (Paksi Atomerőmű SE) az argentin Orlando Baccinót jukóval, majd az orosz Dmitrij Szterkovot ipponnal verve jutott be a négy közé. Az elődöntőben a hazai közönség előtt szereplő Daniel Hernandes várt rá, aki – ugyancsak Rióban – legyőzte őt a 2007-es világbajnokságon. A “visszavágón” az Eb-ezüstérmes Bor hiába vitte földre jukót érően a hatszoros kontinenselső dél-amerikait, háromszor megintették, így ellenfele jutott tovább vazarival, neki pedig be kellett érnie a bronzéremmel.

A nap többi magyarja közül Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex) és Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE) is helyezetlenül zárt. A brazil metropoliszban 55 ország 333 résztvevője versengett.

A riói Grand Slam eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: IJF, Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás