Cirjenics Miklós European Open-bronzérmes Szófiában! - 2015.02.09.

Újabb lépést tett a riói olimpia felé a paksi Atomerőmű SE 100 kilogrammos judósa: Cirjenics Miklós bronzérmet szerzett a szófiai European Open-viadalon. A mieink közül a visszatérő Breitenbach Anett, illetve a 100 kilós Fogasy Gergő hetedik lett Bulgáriában.

Cirjenics Miklós (balról a harmadik) sikerét ünnepelhettük Szófiában

A szófiai viadal első versenynapja nagyon rosszul alakult a mieink számára, Szabó Csaba (60 kg, Kecskeméti JC) és Hagyó Gábor (66 kg, Honvéd-Kipex) tudott egy-egy meccset nyerni, de nekik sem sikerült tovább menetelni, rajtuk kívül Burján László (60 kg, Budaörsi SC), Zámbori Bence (66 kg, Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (66 kg, UTE), Szabó Frigyes (73 kg, Százhalombatta), Siroki Ibolya (57 kg, Budaörsi SC), Gercsák Szabina (63 kg, Hell-Miskolci JC) és Polyák Krisztina (63 kg, Budaörsi SC) is helyezetlenül zárt.

Vasárnap öt judósunkért szoríthattunk, közülük Köller Milán (81 kg, Mogyi-Bajai JC) nem tudta venni az első akadályt, míg a 90 kilogrammosok között Vér Gábor (Honvéd-Kipex) két szép ippongyőzelem után a holland Verhagen ellenében búcsúzott.

Vér Gábor (fehérben) szép győzelmekkel kezdett

A 100 kilogrammosok versenyében Fogasy Gergő (Kecskeméti JC) két harcos győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, ott azonban az egyiptomiak óriása, a vb-bronzérmes Ramadan Darvis megállította. A vigaszágon a dél-koreai Von bizonyult erősebbnek, így Fogasy Gergő a hetedik helyen zárt. Ugyanebben a súlykategóriában Cirjenics Miklós a francia Clement, a szlovén Hajas és az ukrán Lucsin skalpját begyűjtve jutott el az elődöntőig.

Fogasy Gergő (fehérben) nagyot küzdött Szófiában

 

Az Atomerőmű SE reménysége az elődöntőben vereséget szenvedett a holland Korreltől, a bronzmeccsen pedig a koreai Vonnal találta magát szemben. Alaposan visszavágott a koreainak a minket ért „sérelmekért”: két jukónyi hátrányból fordítva megnyerte az összecsapást. Ezzel Cirjenics Miklós megszerezte pályafutásának harmadik érmét a Világkupa-sorozatban, s tett egy újabb lépést a nagy álom, a riói olimpiai szereplés felé.

Cirjenics Miklós bronzérmet érő akciója

A 70 kilogrammosok között másfél éves kihagyás után tért vissza a négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Breitenbach Anett, akin az első két meccsen nem látszott a hosszas kihagyás, előbb a francia Heleine, majd a szlovén Pogacnik is tapasztalta ezt. A Budaörsi SC rutions judósát a negyeddöntőben a japán Arai állította meg, az ipponvereség duplán fájdalmas volt, Anett nem tudott kiállni a vigaszági meccsére, így a hetedik helyen fejezte be „újkori” első versenyét.

A szófiai viadalon ötvenegy ország 452 judósa lépett tatamira, a legjobban a japán küldöttség szerepelt (4 arany, 3 ezüst, 1 bronz – úgy, hogy a japánok csak a nőknél indítottak versenyzőket), megelőzve Hollandiát (2, 0, 4) és Franciaországot (1, 2, 2). Magyarország Cirjenics Miklós bronzérmével a tizenhatodik helyen zárt, holtversenyben nyolc másik válogatottal.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: EJU, Kostantin Andonov