Csernoviczki Éva és Gercsák Szabina bronzérmes lett az üzbég Grand Prix-viadalon - 2017.10.09.

Huszonhét ország 181 judósa lépett tatamira Üzbegisztán fővárosában a hétvégén. A háromfős magyar versenyzői csapatból ketten is felállhattak a dobogóra.

A pénteki versenynapon Csernoviczki Éváért szoríthattunk. Az Ippon Judo Tatabánya olimpiai bronzérmese brit és üzbég ellenfél legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol ipponnal kikapott a világ- és háromszoros Ázsia-bajnok Urantsetseg Munkhbattól, majd egy több mint hét perces csatában szerezte meg a harmadik helyet az izraeli Noa Minsker ellen.

Szombaton a 21 éves Gercsák Szabina előbb ipponnal megverte kazah riválisát, majd alulmaradt az üzbég Matnijazovával szemben. Csernoviczki Évához hasonlóan, a bronzcsatában a Miskolci Judo Club csillaga is győzni tudott, a belga Roxane Taeymanst utasította maga mögé.

A harmadik magyar indulónk, Ohát Zalán számára nem tartogatott sok örömet az üzbég verseny, az első körben vereséget szenvedett a hazai pályán versenyző Szattorov ellen. A taskenti Grand Prix éremtáblázatának élén Izrael (3 arany, 1 ezüst, 1 bronz), Üzbegisztán (1, 2, 9) és Mongólia (1, 2, 1) végzett.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF, Maryna Mayorova