Csernoviczki Éva ötödik lett Párizsban - 2012.02.05.

A 48 kilogrammosok között szereplő Csernoviczki Éva ötödik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat párizsi Grand Slam-viadalán.


Az Ippon Judo Tatabánya világbajnoki bronzérmes versenyzője az első mérkőzésén ipponnal nyert a hazai közönség előtt szereplő Sonia Benabdelouahed ellen, majd jukóval diadalmaskodott a kubai Dayaris Mestre Alvarez felett, ezt követően azonban kikapott a mongol Urantsetseg Munkhbattól.

A 66 kilogrammosok között érdekelt Ungvári Miklós (Tatabánya), az 57 kilogrammos Karakas Hedvig (UTE) ugyanakkor helyezetlenül zárt a viadal első napján.

Vasárnap a férfiaknál a 81 kilogrammban Csoknyai László (Atomerőmű SE) már első meccsén kikapott a francia Loic Pietritől, ugyanebben a súlycsoportban ifj. Nagysolymosi Sándor (Kecskeméti JC) nyert előbb a házigazdák versenyzője, Guillaume Riou, majd a ghánai Victor Ahiavor ellen is, a nyolcaddöntőbe azonban ő sem került be, miután alulmaradt a német Sven Maresch-sel szemben.

Farkas Bálint (Honvéd-Kipex) a100 kilogrammban az argentin Cristian Schmidtet még legyőzte, a lett Jevgenijs Borodavko azonban jobb volt, míg a plusz 100 kilóban induló Bor Barna (Atomerőmű SE) rögtön első selejtezős meccsét elvesztette a francia Jean-Sebastien Bonvoisin ellen.

A nőknél a 78 kilogrammban Joó Abigél (KSI SE) lépett tatamira, ám neki is már a nyitómérkőzés a befejezést jelentette, mivel kikapott a hazai Stephanie Possamaitól.

A párizsi Grand Slam eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, IJF
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás