Csoknyai László bronzérmes a bécsi Világkupán - 2010.02.14.

A 81 kilogrammos Csoknyai László bronzérmet nyert a férfi Világkupa bécsi állomásán. A Budapesten zajló 45. OTP Bank Hungária PWS női Világkupán Maros Barbara, Szabó Franciska és Joó Abigél az ötödik helyen végzett.


Bécsben a paksi Csoknyai László a selejtezőben francia és japán ellenfélen jutott túl, majd megállította őt a világbajnoki második olasz Francesco Bruyere. A vigaszágon a magyar versenyző előbb ipponnal verte a cseh Jaromir Musilt, majd a bronzcsatában jukóval bizonyult jobbnak az orosz Murat Habacsirovnál.

A többi magyar versenyző közül Burján László (60 kg, UTE), Majer Tibor (60, Ceglédi VSE), Horváth Ervin (73, Koroncó-Tutti), Urbancsok Tamás (73, Honvéd-Kipszer), Herédi Ákos (73, Margitszigeti AC), Antoni Zoltán (73, Paksi Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipszer), Bürgés Milán (81, Szegedi JSE), Madarász Tamás (90, Debreceni SC-SI), Ledényi Levente (90, Honvéd-Kipszer), Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipszer), Farkas Bálint (100, TFSE) és Péntek Zoltán (100, Leányvár SE) egyaránt helyezetlenül zárt az osztrák fővárosban.

A bécsi Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

A budapesti Hungária-kupán Maros Barbara (52), a KSI SE junior-világbajnoki harmadikja két győzelem után kikapott a török Tugba Zehirtől, így a vigaszágon folytatta szereplését. Ott ipponnal verte az ukrán Marina Csernakot, majd a dobogó legalsó fokáért a portugál Joana Ramosszal szállt szembe és intésekkel tarkított mérkőzésen végül vazaarival alulmaradt. A találkozó egyetlen – jukót érő – akcióját a rutinos rivális mutatta be.

Közben a másik tatamin az 52 kilogramm másik bronzcsatájában a magyar származású, holland színekben versenyző Brávik Kitty – az Európa-bajnok Ungvári Miklós barátnője – diadalmaskodott.

A viadal előtt az éremesélyesek közül Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig és Mészáros Anett is harcképtelenné vált: a tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya) könyöksérülést szenvedett néhány napja, a világ- és Eb-harmadik Karakas Hedvig (57, Miskolci VSC) az ujját fájlalja, így mindkettejüket hiába várta a Körcsarnok közönsége. A vb-második – és a vasárnapi programban szereplő – Mészáros Anett (70, Honvéd-Kipszer) a fejére esett, ezért kellett visszalépnie.

Vasárnap a 63 kilogrammos Szabó Franciska (Leányvár-Egerági Üstökös SE) és 78 kilós Joó Abigél (KSI SE) is ötödik lett vasárnap a Budapesten zajló Hungária-kupán.

Szabó Franciska az orosz Alina Puhovát és az olasz Marianna Marinoscit győzte le a selejtezőkben, majd hosszabbítás után kikapott a szlovén Vlora Bedzetitől, így a vigaszágon folytatja szereplését, ahol két vazaarival verte a francia Cindy Madelrieux-t, a harmadik helyért pedig Tanimoto Ikumival szállt szembe. A japán 1:47 másodperc alatt földre vitte, majd rögtön leszorítással folytatta az akciót.

A 70 kilogrammból feljebb lépett Joó Abigél – aki tavaly Szófiában szerezte meg első aranyát a Világkupa-sorozatban – az olasz Gilda Roverén, az amerikai Kayla Harrisonon és a portugál Yahima Ramirezen verekedte át magát és a legjobb négy között a brazil Mayra Aguiartól ipponnal kikapott. Joó Abigél a bronzcsatában a japán Ikeda Hitomival csapott össze és alig talált fogást a nála több mint egy fejjel alacsonyabb riválison. Az ázsiai dzsúdós viszont kétszer is jukót dobott a magyaron, majd egy perccel a vége előtt vazarit érően döntötte fel őt. Az U23-as és junior Európa-bajnok Joó a hajrában már nem tudott újítani, így az ötödik helyen végzett.

Keliger Bernadett (Albertirsa SE), Szabó Katinka (Leányvár-Egerági Üstökös SE), Baricsa Viktória (Ippon Judo Tatabánya), Füzesi Alexandra (Szegedi JSE), Sass Noémi (UTE), Bók Viktória (Leányvár-BJSE), Gáspár Eszter (Miskolci VSC), Jánovszki Helga (Ceglédi VSE), Kákonyi Ninetta (UTE), Nagy Annamária (Leányvár), Zupkó Noémi (Leányvár-Egerági Üstökös SE), Mohácsi Szandra (Leányvár-Egerági Üstökös SE), Bodó Bernadett (Pécsi VSK), Diviki Barbara (Leányvár-Titán JC), Keresztes Krisztina (Budaörsi SC), Hornyák Zsófia (Hírös JSE) és Szabó Tímea (Hírös JSE) helyezetlenül zárta a tornát.

A 45. Hungária-kupa eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: EJU