Csoknyai László European Open bronzérmes Glasgow-ban - 2015.10.12.

A 81 kilogrammos Csoknyai László a harmadik, a 100 kilogrammos Cirjenics Miklós pedig az ötödik helyen végzett a szombati olimpiai kvalifikációs viadalon Glasgowban. Mindketten újabb lépést tettek a riói olimpia felé.


Csoknyai László (balról a harmadik) egy héten belül két bronzérmet
szerzett az olimpiai kvalifikációs sorozatban!

Három magyar indulója volt a glasgow-i viadalnak, közülük a nemzetközi színtérre hosszú kihagyás után visszatérő Bürgés Milán (73 kg, Szegedi JSE) nem jutott túl az első mérkőzésén, így helyezetlenül zárt. Jól kezdett viszont a 81 kilogrammosok között Csoknyai László, aki svájci riválisát ipponnal győzte le, ám a negyeddöntőben nem ment neki a brit McWatt ellen, tizennyolc éves ellenfele egy vazari mellett három jukót is begyűjtött.

Végül egymás mellett állhattak a dobogó harmadik fokán, hiszen az Atomerőmű SE judósa a vigaszágon jukóval nyert az izraeli Chen ellen, majd a bronzmeccset is hozta, jobb intési aránnyal a holland de Wit ellenében. Hangyási László tanítványa összességében 38 ponttal gyarapította olimpiai kvalifikációs pontjainak számát, így biztos befutó helyen, továbbra is a legjobb tíz között van a rangsorban.

Nagyon jól kezdett klubtársa, a 100 kilogrammos Cirjenics Miklós is, aki az olasz Cavanna, majd a tunéziai Ben Khaled skalpját begyűjtve jutott be az elődöntőbe. Sajnos a folytatás nem alakult ilyen jól, a holland Korrel, a bronzmeccsen pedig a brit Fletcher is ipponnal nyert, igaz, utóbbi összecsapás szoros, aranypontos csatát hozott.

Cirjenics Miklósnak is sikerült előrébb lépnie a kvalifikációs rangsorban, de továbbra sincs kvótát érő helyen, vagyis a folytatásban javítania kell. Az olimpiai kvalifikációs sorozat következő állomását a következő hétvégén, október 17-én és 18-án tartják, a kontinens legrangosabb judotornáján, a párizsi Grand Slam-viadalon.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: Brit Judo Szövetség