Dr. Dézsi Csaba András Megye Príma díja - 2009.12.02.

Dr. Dézsi Csaba Andrást a Magyar Judo Szövetség alelnökét 2009. szeptemberében kinevezték professzorrá. A Győr-Moson-Sopron megyei Príma-díj tudomány kategóriáját a megyei kórház szívcentrumának vezetője kapta.


Átadták a “Megye Príma” díjakat Győrben. A vállalkozók szövetségének médiadíját Sudár Ágnes, a Kisalföld újságírója, a művészet kategóriában dr. Ruppert István orgonaművész, míg a tudomány díjat dr. Dézsi Csaba András (képünkön balról a második), a megyei kórház szívcentrumának vezetője vehette át. “Az év vállalkozója” Mikolasek Tibor.

A profit, azaz a vállalkozói szféra elismerését, a Megye Príma díjat három – média, művészet és tudomány – kategóriában ítélték oda ez évben. A győri zsinagógában múlt pénteken este megtartott ünnepségen Sragner László, a VOSZ megyei elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a válság okozta helyzetben is fontos az ünnep, ami segít fenntartani a hitet, ami előrevisz.

“A mai ünnepségen három kategóriában adunk át díjakat. Mindegyik meghatározó: a tudomány, ami nélkül nincs fejlődés, a kultúra, ami nélkül sótlan az élet, s a média, ami nélkül nem igazodnánk el” – mondta többek között Sragner László, aki után Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőt.

A tudomány kategória díjazottja dr. Dézsi Csaba András, a megyei kórház szívcentrumának vezetője. Ő elsőként édesanyjának ajánlotta a díjat, majd folytatta:

“Édesapám mindig azt mondta, a munkának egyetlen titka, hogy csinálni kell. Ehhez munkatársak is kellenek, s a szívcentrum támogatói is, hogy korszerű gépekkel tudjuk a betegeket kezelni” – mondta Dézsi Csaba András.

Judós berkekben korábban ketten is részesültek országos Junior Príma-díjban, 2007-ben az Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Hadfi Dániel, néhány hete pedig a világbajnoki ezüstérmes Mészáros Anett kapta meg az elismerést.

Forrás: Kisalföld.hu