Dr. Tóth László 50. születésnapja - 2010.02.26.

Február 28-án vasárnap ünnepelte 50. születésnapját a Magyar Judo Szövetség elnöke, dr. Tóth László. A nevezetes évforduló alkalmából kívánunk neki hosszú boldog életet, jó egészséget és további sportsikereket!


Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke és Szergej Szolovejcsik, az Európai Judo Szövetség elnöke

Dr. Tóth László a Győri Dózsa, majd az Újpesti Dózsa dzsúdósaként az 1985-ös kobei Universiadén érte el legnagyobb sikerét, ahol az open-kategóriában az ötödik helyezést szerezte meg.

Sportvezetőként 1998-ban választották meg a Magyar Judo Szövetség elnökének, s az azóta eltelt tizenkét esztendőben rendkívül sikeres időszakát éli meg a magyar judo. Az 1998 és 2009 közötti eredményekről itt bővebben olvashat: KLIKK IDE!

Eközben előbb beválasztották az Európai Judo Szövetség (EJU) végrehajtó bizottságába, majd megválasztották az EJU főkincstárnokának. 2005-ben a Nemzetközi Judo Szövetség elnökétől, Marius Vizertől átvehette a 6. danfokozatot.