Dr. Tóth László elnöki köszöntője a világbajnokságra - 2009.08.05.

Tisztelt Sportbarátaim!
Köszöntöm Önöket az I. Ifjúsági Világbajnokságon!
Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a kontinensek kiemelkedő képességű judokái részére versenyt rendezhetünk.
Ezt a rangot sportolóink érdemelték ki, akik az elmúlt években elismerésre méltó eredményeket értek el.

A 2009. évben a felnőttek kitettek magukért, hiszen az Európa-bajnokságon Ungvári Mikós I., Csernoviczki Éva II., Karakas Hedvig III. helyezést ért el. Az elmúlt év fő versenye az Olimpia volt,ahol négyen lettek pontszerzők: Hadfi Dániel, Mészáros Anett, Baczkó Bernadett és Csernoviczki Éva egyaránt VII. lett.

Az utánpótlás legrangosabb versenye az U23 Európa-bajnokság, amit a 2007. év után 2008-ban is Magyarország nyert meg az éremrangsorban. Bor Barna, Baczkó Bernadett és Csernoviczki Éva aranyérmet szerzett, Mészáros Anett pedig bronzérmet. A Junior Világbajnokság is szép eredményeket hozott: Gorjanácz Zsolt II., Gáspár Eszter III., Joó Abigél III., Maros Barbara III. helyével. A  juniorok kontinensviadalán Joó Abigél I., Gáspár Eszter, Erdélyi Lilla, Karakas Hedvig, Zámbori Bence II., Majer Tibor III. helyezést ért el.

Az ifjúságiak sem maradtak érem nélkül az Európa-bajnokságon, mert Keliger Bernadett bronzérmet szerzett míg az EYOF-on Batizi Barbara  és Fogasi Gergő szintén harmadik helyen végeztek.

Remélem a jól felkészült sportolóink szép eredményekkel örvendeztetik meg közönségünket. Bízom benne,hogy mind a sportolók, mind az edzők, és közreműködő szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a versenyeredmények jó és szakszerű körülmények között szülessenek.

Kívánom, hogy az idelátógató sportemberek kellemes élményekkel, nézőink jó szórakozással távozhassanak versenyünkről, Budapestről.

Dr. Tóth László
a Magyar Judo Szövetség elnöke