Dr. Tóth László újra az európai szövetség elnökségében - 2016.12.11.

A görögországi Athénban tartotta tisztújító közgyűlését az Európai Judo Szövetség (EJU). A tagság ellenszavazat és tartózkodás nélkül bizalmat szavazott dr. Tóth László főkincstárnoknak, a Magyar Judo Szövetség elnöke így újabb négy évig lesz tagja az EJU hattagú végrehajtó bizottságának.

„Az EJU a világ judosportjának motorja, nagy szerepet vállal a sportág lendületes fejlődésében. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a tagok egyöntetűen támogatták a jelölésemet, úgy érzem, ez egyben a Magyar Judo Szövetség hosszú évek óta tartó eredményes munkájának is az elismerése” – mondta dr. Tóth László, aki a korábbi vezérkarból az EJU orosz elnöke, Szergej Szolovejcsik mellett egyedüliként maradt a szövetség elnökségének tagja.

A végrehajtó bizottság tagja lett a cseh Michal Vachun versenysportért felelős alelnök, a brit Jane Bridge-Charlot edukációért felelős alelnök, az osztrák Hans-Paul Kutschera marketingért felelős alelnök, illetve az új főtitkár, az olimpiai bajnok olasz Ezio Gamba, aki a legutóbbi két olimpián a rendkívül eredményes orosz válogatott szövetségi kapitánya volt.

Amint ismeretes, a magyar judosport nagy feladatok előtt áll, 2017. augusztus 28-tól Budapesten rendezik meg a sportág világbajnokságát, előtte pedig fővárosunk ad otthont a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) tisztújító közgyűlésének is.

Fotó: EJU, Kosztadin Andonov