Egy arany- és két ezüstérem a miami GP-n - 2013.06.17.

Csernoviczki Éva arany-, Ungvári Miklós és Karakas Hedvig ezüstérmet nyert a Miamiban zajló Grand Prix-viadalon.

 

A budapesti Eb-n is győztes, olimpiai harmadik Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya) előbb ecuadori riválisát vert ipponnal, majd a negyeddöntőben az orosz Kuznyecovát egy vazarival és egy jukóval. Ezt követően az elődöntőben az argentin Paretót szabálytalan fogásért gyorsan leléptették ellene, a fináléban viszont óriási csatát vívott a brazil Brigidával. Az aranycsatát végül a brazil eggyel több intése döntötte el a magyar judós javára.

Az 57 kilogrammban érdekelt, olimpiai ötödik Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex) három győzelem után léphetett tatamira a döntőben, ott azonban az amerikai Graves a hajrában sikeres karfeszítéssel legyőzte.

A londoni olimpián 66 kilogrammban második Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE) új súlycsoportjában, a 73 kilogrammosok között remekelt a floridai viadalon: a ceglédi sportoló a döntőig mind a négy ellenfelét ipponnal győzte le, és a belga Dirk Van Tichelt elleni fináléban is sokáig az történt a tatamin, amit ő akart. A meccs felénél szép, vazarit érő dobással vezetéshez jutott, ám ezt követően egy figyelmetlenség elég volt, hogy riválisa ippont érjen el, és ez Ungvári Miklós vereségét eredményezte.

A Miami GP eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Gabriela Sabau