Erzsébet-tábor judósoknak - 2012.05.07.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-tábor néven újabb pályázatot írt ki egymilliárd forint értékben, amely több tízezer iskolás gyermek táborozását teszi lehetővé az idén.

Az étkezési célra felhasználható Erzsébet-utalvány forgalmazásából várható eredmény kizárólag közfeladat ellátására fordítható. Ez a közjó az Erzsébet-program, amely a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében, első lépésként 2 milliárd forint értékben pályázatot hirdetett meg a nehéz anyagi helyzetben lévők részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítésére. A február végén zárult pályázatnak köszönhetően több mint 75 ezer honfitársunk részesül támogatásban üdülési szolgáltatás formájában, amelyet hazai üdülőszállókban vehetnek igénybe.

Az Erzsébet-tábor keretében április elején családsegítő és/vagy gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint átmeneti gondozásban részesülő, gyermekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek illetve iskolai csoportok számára nyílt meg a jelentkezés lehetősége 1-től 8. osztályos korosztályig. Április 16-tól pályázhatnak a gyermekek az úgynevezett tematikus kiírásra, amely keretében egyebek között sporttáborokat is hirdettünk. Engedje meg, hogy az alábbiakban felhívjuk szíves figyelmét ezekre:

Birkózó tábor – Komáromi Tibor világbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó vezetésével;
Cselgáncs tábor – Hadfi Dániel Európa-bajnok és Kovács Antal olimpiai bajnok vezetésével;
Küzdősport (boksz) tábor – Kovács KOKO István olimpiai-, világ- és Európa-bajnok és Erdei Zsolt MADÁR profi világbajnok vezetésével;
Labdarúgó sporttábor – Vincze Ottó többszörös magyar válogatott labdarúgó bajnok vezetésével;
Tehetségkutató sporttábor – Balogh Gábor többszörös világbajnok olimpikon vezetésével;
Vitorlástábor;
Vízilabda tábor – Székely Bulcsú olimpiai bajnok vezetésével.

Jelentkezési határidő
csoportosan május 15-ig;
tematikus táborok esetében május 20-ig.

Az Erzsébet-tábor június 18-án indul és augusztus 25-én zárul.

Hamarosan megjelenik még egy további, határon túli magyar diákoknak szóló pályázat is. A már meghirdetett pályázatok részleteiről a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon a Pályázatok menüponton belül tájékozódhat.

Úgy gondoljuk, hogy az Erzsébet-táborral családok tízezreinek segítünk, hiszen a táborok ideje alatt vigyázunk a gyermekekre, ellátást és programokat biztosítunk számukra.

A pályázati kiírások erre a linkre kattintva érhetőek el.

Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány