Felhívás a Sasaki Magyar Judo Múzeumért - 2011.02.09.

Az olimpiai bronzérmes mesteredző, a Sasaki Magyar Judo Múzeum alapítója, Ozsvár András az alábbi felhívással fordul a judósokhoz.


“Kedves Sporttársaim!

Több éve tervezgetem, hogy létrehozom a Magyar Judo Múzeumot. A Magyar Judo Szövetség 2010. éves rendes közgyűlése egyhangúan elfogadta a judo múzeum létrehozását. Sajnos az anyagi nehézségek miatt a beruházásra december végéig nem volt lehetőségem.

Jó hírt mondhatok nektek. A Sasaki család adományával sikerült megkezdeni a múzeum kialakítását. A helyszín a Sasaki Óbuda Dojo (Budapest III., Farkastorki út 21.). Csaknem 120 négyzetméter alapterületen elkezdtem kialakítani a Sasaki Magyar Judo Múzeumot. Február közepén elkészül a múzeum honlapja www.judomuzeum.hu amelyen minden judós tud majd feltölteni sztorikat, képeket és videókat.

A Sasaki Magyar Judo Múzeum 50 folyóméteren mutat majd be anyagokat a magyar judo történetéből 1906-tól napjainkig. A kiállítás tárgyakból (érmek, serlegek, oklevelek, fényképek, videókból és egyéb érdekességekből) fog összeállni.

Kérlek benneteket, hogy egyesületetekről rövid történeti leírást készítsetek, amelyet be tudunk mutatni a múzeumban. Legyetek szívesek képet is mellékelni az anyaghoz. A leírást és a képeket elektromos formában (e-mailen, lemezen) legyetek szívesek eljuttatni hozzám márciustól május végéig!

Továbbá tárgyi emlékeket is gyűjtünk (érmeket, okleveleket, serlegeket, stb.), a kiállítási tárlat nem csak klubokat tartalmaz majd, hanem neves versenyzőket és mestereket is! Tehát várjuk a magyar, volt és jeleni élsportolók adományait is. Aláírással ellátott tárgyakat is fogadunk. Vándorserlegeket gyűjtünk.

Nagy tisztelettel és köszönettel fogadok minden segítséget a judo múzeum kialakítása kapcsán.  Támogatókat is keresek a működtetéshez. Minden segítséget előre köszönök nektek!

Budapest, 2011. január 28.

Ozsvár András
Judo mesteredző
Sasaki Magyar Judo Múzeum igazgatója

Elérhetőségeink:
1037 Budapest, Farkastorki út 21.
Telefon: 00-36-1-2504591
Mobil: 00-36-30-2098182
Web: www.judomuzeum.hu
E-mail: judomuzeum@freemail.hu