Felsőoktatási jelentkezési határidő - 2014.01.27.

Az elmúlt év a magyar egyetemi versenysport számára kiemelkedő eredményeket hozott mind hazai, mind nemzetközi téren. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) megújuló versenyrendszere, a nemzetközi egyetemi sportrendezvények részvételi feltételeinek eredmény centrikus meghatározása, valamint az egyre szorosabb együttműködés a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a sportszövetségek között a záloga a további sikereknek. Ennek elérése azonban nem valósulhat meg a legfontosabb szereplők, a sportolók nélkül.

A Magyar Sportcsillag Ösztöndíj, a MOB Életút Program, valamint az ehhez kapcsolódó MEFS kettős életpálya modell célja, hogy a sportkarrierrel párhuzamosan biztosítsa a sportolók számára a továbbtanulás lehetőségét. Úgy véljük, a teljes magyar sporttársadalom célja, hogy magasan kvalifikált, sikeres sportolókat neveljünk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a felsőoktatási jelentkezési határidő 2014. február 15.

A MEFS a törvény adta lehetőségek szerint támogatásáról biztosítja a továbbtanulni vágyó sportolókat annak tudatában, hogy mind a társadalom, mind a sport számára értéket teremtünk.