Grand Slam Abu-Dzabiban: négy versenyzőnk zárt az ötödik helyen! - 2017.10.30.

Negyvenhat ország 275 judósának részvételével zajlott Grand Slam-viadal Abu-Dzabiban. A magyar színeket hat versenyző képviselte, a mieink eredménye négy ötödik helyezés.

A zágrábi Grand Prix-győzteseink közül Cirjenics Miklós szerepelt a legjobban az Egyesült Arab Emirátusokban. Az Atomerőmű SE 100 kilogrammos judósa fantasztikusan kezdett, a német Karl-Richard Frey és az orosz Kirill Gyenyiszov legyőzésével komoly skalpokat gyűjtött be, s jutott be az elődöntőbe. A folytatás már kevésbé volt sikeres, így a pontszerző ötödik helyen zárta tornát.

Női versenyzőink bronzérmekért mérkőzhettek Abu-Dzabiban, az éremszerzés azonban mindhármuk részéről elmaradt. A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva és a 70 kilogrammos Gercsák Szabina két-két, míg Erdélyi-Joó Abigél a 78 kilogrammban egyetlen győztes mérkőzéssel lett ötödik.

 

A Zágrábban aranyérmet szerző Ungvári Attila (81 kg) és Tóth Krisztián (90 kg) számára ezúttal nem jött ki a lépés, mindketten ideje korán után búcsúztak a küzdelmektől.

Az éremtáblázat első helyén Oroszország (3 arany, 1 ezüst, 5 bronz) végzett, a második Hollandia (2, 2, 1), a harmadik Mongólia (2, 1, 0) lett.

Forrás:  Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF, Gabriela Sabau