Grand Slam Párizsban, négy magyar éremmel - 2011.02.06.

Csernoviczki Éva és Ungvári Attila a dobogó második, Joó Abigél és Csoknyai László pedig a harmadik fokára állhatott fel a párizsi, 154 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-viadalon.

Csernoviczki Éva (balról) ezüstérmes lett Párizsban

A torna első napján a tatabányaiak Eb-ezüstérmese, Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya) négy győzelemmel menetelt a döntőbe, többek között ipponnal verte a románok olimpiai és Európa-bajnokát, Alina Dumitrut is.
A fináléban Csernoviczki Éva a japán Aszami Haruna ellen lépett tatamira, aki alig több mint egy perc után ippont érő akciót mutatott be, s megnyerte a kategória küzdelmeit, a magyar judós pedig ezüstérmes lett.

Ungvári Attila (balról) második lett a Grand Slam-tornán

Az Eb-bronzérmes Ungvári Attila (73, Restart-Ceglédi VSE) örmény, francia és portugál judós legyőzésével jutott a négy közé, ahol a francia Ugo Legrandon is túljutott.
Az aranyéremért neki is japán ellenféllel kellett megküzdenie, s neki sem sikerült győznie, ipponnal veszített Nakaja Rikivel szemben, Ungvári Attila ezüstérmet szerzett. A második helyért mindkét magyar versenyző 3000 dollárt kapott.

Joó Abigél (balról a harmadik) bronzérmet szerzett

Vasárnap az Európa-bajnok Joó Abigél (78, KSI SE) egy holland és egy kubai riválist ipponnal búcsúztatott, majd a négy között hosszabbításban kikapott a hazai közönség előtt szereplő Lucie Louette-től, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A paksi Csoknyai László (81, Atomerőmű SE) egy kanadai, egy japán és egy francia ellenfélen át jutott be az elődöntőbe, ahol viszont már nem bírt Guillaume Elmonttal, a holland világbajnok vazarival verte őt. A harmadik helyért mindkét magyar versenyző 1500 dollárt kapott.

Csoknyai László (jobbról) először állhatott Grand Slam-dobogóra

A többi magyar induló – Karakas Hedvig (57, Miskolci VSC), Baczkó Bernadett (63, KSI SE), Taraba Sándor (73, UTE), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex) és Farkas Bálint (100, FJC) helyezetlenül zárt a francia fővárosban, ahol 80 ország 516 judósa versengett.

A párizsi Grand Slam-viadal eredményei: KLIKK IDE!
Forrás: Magyar Távirati Iroda, IJF
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás, Gabriela Sabau