Gyermekvédelmi utalvány egyesületek figyelmébe! - 2012.11.28.

Módosult és kibővült az Erzsébet-utalvány felhasználási lehetőségeinek rendszere. A jogosult családok 2012. november 26-tól első alkalommal részesülnek a Gyermekvédelmi típusú utalványban, amelynek felhasználása már olyan kiemelt területen is biztosított, mint a sport.

A jövőben minden olyan sporttal kapcsolatos tevékenység, ami a látványsport, küzdősport és olimpiai sport ágazatokba beletartozik, igénybe vehető Erzsébet-utalvánnyal. A támogatással minden család számára lehetőség nyílik, hogy gyermekük figyelmét idejében a testmozgás és az egészséges életmód felé tudják irányítani, valamint meg tudják alapozni a sport iránti érdeklődésüket és szeretetüket.

Ezt támogatva elsődleges cél, hogy a hazai egyesületek és klubok is elfogadóhellyé váljanak, ezzel is támogatva a családokat abban, hogy a kedvezményt a szükséges módon tudják felhasználni.

Az Országgyűlés által korábban elfogadott törvényjavaslat – a gyermekes családoknak biztosított szociális támogatásokról – kiegészítéseként az évente két alkalommal kézbesített rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez a jövőben szintén Erzsébet-utalvány formájában juthatnak hozzá az érintettek. A kiegészítő típusú szociális ellátás célja elsősorban, hogy az iskolakezdéshez és a gyermekneveléssel összefüggő egyéb kiadásokhoz nyújtson segítséget.

„A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény” módosításáról szóló törvény szerint a települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága fennáll, 5800 forint értékben természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt évente két alkalommal: augusztus és november hónapban kapják az érintettek. Az utalvány felhasználhatósága nem korlátozódik a tanévkezdés időpontjára, hanem egész évben lehetőség van arra, hogy a gyermekvédelmi támogatásként kapott Erzsébet-utalványt felhasználják.

Általános Szerződési feltételek: KLIKK IDE!
Díjtábla: KLIKK IDE!
Elfogadóhelyi szerződés: KLIKK IDE!

Bővebb információ: Fió András, telefon: 06-20-331-7171, e-mail: halozat9@erzsebetutalvany.hu