Gyönyörű magyar szereplés a miskolci csapat Eb-n - 2009.10.03.

A magyar férfi válogatott arany-, míg a női bronzérmet nyert szombaton a miskolci judo csapat Európa-bajnokságon.


A Bíró Tamás szövetségi edző által irányított férfiak a nyitányon 4-1-re verték az ukránokat, majd 3-2-re bizonyultak jobbnak a románoknál. Itt 0-2-ről fordítottak a hazaiak, Csoknyai László, Madarász Tamás és Bor Barna révén. A döntőben az oroszok vártak a házigazdákra, akik ugyancsak 3-2-re nyertek, az Ungvári fivérek, illetve Csoknyai remeklésével.

A Csernoviczki Csaba szövetségi kapitány dirigálta nők már kevesebb sikerrel zártak a mindössze háromtagú mezőnyben: 3-2-es vereséggel kezdtek a franciák ellen – a vb-bronzérmes olimpikon, Baczkó Bernadett térdsérülést szenvedett –, majd 4-1-re kikaptak az oroszoktól. Utóbbi párharcban Joó Abigél szerezte meg a “becsületgyőzelmet”.

A súlycsoportok sajátos kialakítása folytán az idén világbajnoki ezüstérmes, amúgy 70 kilogrammos Mészáros Anett azzal az olimpiai harmadik Tea Donguzasvilivel találkozott, aki legalább 30 kilóval nehezebb volt nála…

Magyarország legutóbb 2005-ben adott otthont csapat Eb-nek, akkor Debrecenben a férfiak ezüst-, míg a nők ugyancsak bronzéremmel zártak.

A csapat Európa-bajnokság eredményei: FÉRFIAK, NŐK.

Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: Gosztonyi Balázs