Hadfi Dániel ezüstérmes a bukaresti Vk-n - 2009.06.07.

Hadfi Dániel (Honvéd-Kipszer) ezüstérmet szerzett a férfi dzsúdósok Világkupa-sorozatának bukaresti állomásán.


A 100 kilogrammos súlycsoportban szereplő magyar dzsúdós a előbb egy brazil, majd egy svéd versenyzőt győzött le, az elődöntőben pedig a román Daniel Mateit verte ipponnal. A 2007-es Európa-bajnok Hadfi (fenti képünkön kékben) a fináléban a cseh Lukas Krpálekkel mérkőzött, s riválisa két vazarival nyert ellene.

A 81 kilogrammban érdekelt Csoknyai László (Paksi Atomerőmű SE) is jól szerepelt, két győztes meccs után azonban előbb az elődöntőben, majd a bronzmérkőzésen is kikapott, így ötödik lett.

Az ötödik helyen végzett szombaton Ungvári Attila (Ceglédi VSE) is. A 73 kilogrammos súlycsoportban szereplő magyar dzsúdós a két győzelemmel kezdett, majd kikapott az olasz Luca Poetától, s a vigaszágra került. Ott először nyert a francia Laurent Meseguer ellen, utolsó mérkőzésén azonban kikapott az ukrán Dmitro Seretovtól.

Bürgés Milán (73, Szegedi JSE), ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Krizsán Szabolcs (81, KSI SE) és Farkas Bálint (100, Honvéd-Kipszer) helyezetlenül zárt Bukarestben.

(Forrás: Magyar Távirati Iroda; fotó: IJF, Záhonyi Tamás)
.