Három magyar érem a hétvégi Világkupákról! - 2010.02.24.

Joó Abigél aranyérmet nyert vasárnap a Világkupa-sorozat varsói állomásán, míg Prágában Burján László és ifj. Nagysolymosi Sándor a harmadik helyen végzett.


Joó Abigél (78), a KSI SE tehetsége az algériai Uallal Hauter, az orosz Natalja Kazanceva és az amerikai Kayla Harrison legyőzésével menetelt be az elődöntőbe, ahol ipponnal verte a kanadai Amy Cottont. A fináléban ismét egy kanadaival került szembe, de Catherine Roberge még akciót sem tudott bemutatni rajta, miközben a magyar dzsúdós vazarit kapott egy nagy ívű dobására és végül magabiztosan nyert. A varsói női Vk-versenyen Maros Barbara (52, KSI SE), Szabó Katinka (52, Leányvár-Egerági Üstökös SE) és Szabó Franciska (63, Leányvár-Egerági Üstökös SE) helyezetlen lett.

A varsói Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

A prágai férfi Vk-versenyen Burján László, az UTE 60 kilós dzsúdósa a francia Lilian Barreyre és a mongol Boldbaatar Ganbat legyőzése után kikapott a dél-koreai Vang Jeon Csojtól. A vigaszágon aztán már nem ismert kegyelmet: előbb a szlovén Matjaz Trbovcot “intézte el” ipponnal, majd a bronzmérkőzésen vazarival verte a tunéziai Fraj Huibit.

Vasárnap ifj. Nagysolymosi Sándor (81) is felállhatott a dobogó harmadik fokára. A kecskeméti dzsúdós egy mongol és egy grúz rivális búcsúztatása után kikapott a dél-koreai Kim Dzse Bumtól. A vigaszágon aztán ipponnal verte a román Marian Halast és – immár a bronzmeccsen – a moldovai Valeriu Dominicát is.

A többi magyar, azaz Majer Tibor (60, Ceglédi VSE), Gorjánácz Zsolt (66, UTE), Ungvári Attila (73, Ceglédi VSE), Urbancsok Tamás (73, Honvéd-Kipszer), Herédi Ákos (73, Margitszigeti AC), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipszer), Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE), Bürgés Milán (81, Szegedi JSE) és Farkas Bálint (100, TFSE) egyaránt helyezetlenül zárt.

A varsói Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás