Három magyar Világkupa-érem Puerto La Cruzból - 2011.07.11.

A 63 kilogrammos Gáspár Eszter ezüst-, míg az 57 kilogrammban érdekelt Karakas Hedvig és a 100 kilós Farkas Bálint bronzérmet nyert az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat venezuelai állomásán.
A miskolci Gáspár Eszter amerikai és brazil ellenfélen keresztül jutott be a négy közé, ahol két vazarira kapott ipponnal verte meg a szintén brazil, háromszoros kontinensbajnoki második helyezett Danielli Barbosát. A fináléban a 22 éves magyar ipponnal kikapott az Eb-bronzérmes horvát Miskovictól.


Az ugyancsak miskolci Karakas Hedvig brazil és szlovén riválisát gyűrte le az előcsatározások során, majd az elődöntőben ipponnal alulmaradt a német Marlen Heinnel szemben. A bronzmeccsen a vb-harmadik magyar kiköszörülte a csorbát, és vazarival megverte a kolumbiai Yadinis Amarist.

Farkas Bálint (Honvéd-Kipex) az első körben nem lépett tatamira, majd legyőzött egy amerikai versenyzőt, aztán az elődöntőben kikapott brazil ellenfelétől, végül chilei judóssal szemben két vazarival harcolta ki a harmadik helyet.

Ami a többi magyar judós eredményeit illeti, a szintén vb-bronzérmes Baczkó Bernadett (63, KSI SE) ötödik, Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE) hetedik lett, míg Taraba Sándor (73, UTE), ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC) és Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex) helyezetlenül zárt.

A venezuelai Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, IJF
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás