Hat ország judósai küzdenek a miskolci csapat Eb-n - 2009.10.02.

A múlt szombati országos bajnokság után egy héttel ismét rangos viadalnak ad otthont a miskolci városi sportcsarnok: ezúttal csapat Európa-bajnokságra készülnek a borsodiak.


A szombati seregszemlével kapcsolatos tudnivalókról szerdán Illyés Miklós, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke sajtótájékoztatón számolt be.

Az eseményen négy női és hat férfi együttes vesz részt. A nőknél Franciaország, Magyarország, Oroszország és Ukrajna, míg a férfiaknál Anglia, Franciaország, Magyarország, Oroszország, Románia és Ukrajna legjobbjai mérik össze erejüket.

A mintegy száztíz sportoló öt-öt súlycsoportban, két tatamin küzd majd. Az előzetes nevezések alapján a nézők számos olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmest és helyezettet láthatnak majd. A magyar férfi és női csapatban is a sportág hazai „krémje” lép küzdőtérre.

Illyés Miklós elmondta: a jövőben kérdésessé válhat a csapat Európa-bajnokságok szerepe, a versenynaptár ugyanis túlzsúfolt, egymást érik a nemzetközi viadalok, ezért lehetséges, hogy a mostani viadal lesz az utolsó a sorban.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG – A SÚLYCSOPORTOK ÉS A MAGYAR KÉPVISELŐK
Férfiak. 66 kg
(Ungvári Miklós), 73 (Ungvári Attila), 81 (ifj. Nagysolymosi Sándor), 90 (Madarász Tamás), +90 (Bor Barna)
Nők. 52 kg (Maros Barbara), 57 (Baczkó Bernadett), 63 (Gáspár Eszter), 70 (Mészáros Anett), +70 (Joó Abigél)
A szombati program. 10.00: a verseny kezdete. 15.30: nyitóünnepség. 16.00: döntők

Forrás: Magyar Távirati Iroda