A Hell-Miskolci JC lett a Hónap műhelye októberben - 2015.12.04.

Jó hangulatban telt a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye” harmincnegyedik díjátadója. Kiemelkedő októberi eredményeinek köszönhetően a Hell Miskolci Judo Club kapta meg az elismerést, és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíjat és a százezer forintos nyereményt a Kőbánya SC öttusázói vehették át.„És most szóljon a Road to Hell című sláger!” – vetette fel Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója, miközben a Hell Miskolci Judo Club elnöke, Flórusz János átvette „A hónap műhelye”-díjat, illetve az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A miskolci cselgáncsozók remek eredményeket értek el októberben, közülük is kiemelkedett Gercsák Szabina, aki abban a hónapban éppen junior-világbajnokságot nyert.

Siklós Erik arról is megemlékezett, hogy a sikerekkel kikövezett út sírással kezdődött: a 2013-as utrechti EYOF-on ugyanis a döntőben a bírók „verették meg” Szabinát a hazaiak versenyzőjével, akit azóta már sokszor megtanított judózni.


Arról már a leány edzője, Flórusz János beszélt, hogy az idén, a súlycsoportváltással járó nehézségek leküzdése után az ősz valóban fényes sikereket hozott. A junior-világbajnoki cím értékét növeli, hogy tanítványa a szeptemberi junior Eb-döntőjében megsérült, így két hét kiesett a felkészülésből.

„Judóban mindenkinek az az álma, hogy japán versenyzőt verjen meg, és az Szabinának a világbajnoki döntőben sikerült. Ráadásul a junior Európa-bajnokság után az U23-asok kontinensviadalán is diadalmaskodott, így most pihenőt kapott. Az olimpiai kvótáért folytatott harcba ezután kapcsolódik be, úgy gondoljuk, tavasszal még szerezhet annyi pontot, hogy meglegyen a kvóta.”

Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu-honlapot működtető MediaBook Kiadó Kft. vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hell Miskolci Judo Club nem egyemberes szakosztály, hiszen a jelenlévők közül többen is kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek. Mesterük elmondta, mindannyian azon dolgoznak, hogy Gercsák Szabina nyomdokaiba lépjenek, köztük az öccse, Márkó is. Ezt a jelenlévő miskolci judósok is megerősítették, akik a következő évben egytől egyig országos bajnoki címről, illetve minél jobb helyezésekről szőnek terveket. S akad olyan is, aki az ifjúsági világversenyeken való részvételt tűzte ki magának célként.


Dr. Géczi Mariann, a MOB osztályvezetője úgy látja, Gercsák Szabina verhetetlen, és csak idő kérdése, hogy a többiek is hasonló sikereket érjenek el. Nagy András, a magyar válogatott szakágvezetője reméli, hogy a tizenkilenc éves versenyző azután, hogy a korosztályos viadalokon már mindent megnyert, amit lehetett, jövőre megszerzi a riói repülőjegyet is. Továbbá megköszönte „A hónap műhelye”-díj alapítóinak, hogy ebben a formában támogatják a cselgáncsot, hiszen ez már nem az első alkalom volt, hogy a sportág valamelyik képviselője nyert: tavaly a Hell Miskolci Judo Club a szeptemberi, a KSI SE az októberi teljesítményének köszönhetően vehette át az elismerést.


„A hónap műhelye”-díjjal pedig minden bizonnyal a jövőben is elismerik a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakosztályok munkáját. Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója egyenesen a cég ékkövének nevezte, és mindenkit biztosított arról, hogy a Decathlon ezen túl is fontos küldetésének tartja az utánpótlás-nevelés támogatását. A díjátadó végén Bruckner Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy „A hónap műhelye”-díj következő szavazása december 10-én kezdődik, és december 5-ig lehet jelölni a novemberi teljesítmények alapján arra érdemesnek tartott szakosztályokat.

Forrás: Utanpotlassport.hu