Hétfőtől: világklasszis judósok a Körcsarnokban! - 2015.04.20.

Három kontinens harmincöt országából csaknem háromszáz judós vesz részt a hétfőn kezdődő öt napos nemzetközi edzőtáborozáson, amelynek a budapesti Körcsarnok ad otthont. Olimpia, világ- és kontinensbajnokok sora lesz a vendégünk.

Fotók a táborról a Galériában: KLIKK IDE!

A tavalyi világbajnokság két döntőse, Iliasz Iliadisz és
Tóth Krisztián alighanem Budapesten is megküzd majd egymással

Jó néhány klasszis adta le a jelentkezését az Európai Judo Szövetség Going for Gold nevű sorozatába tartozó edzőtáborozásra. Olyan klasszisokat láthatunk majd a budapesti tatamin, mint az olimpiai aranyérmes, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok görög Iliasz Iliadisz vagy a tavaly az év női judósának választott, kétszeres világbajnok, Eb-aranyérmes koszovói Majlinda Kelmendi.

Még néhány nagy név a résztvevők közül, a teljesség igénye nélkül: itt lesz az olasz Giulia Quintavalle (olimpiai bajnok), osztrák Ludwig Paischer (olimpiai és vb-ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok), a brit Gemma Gibbons (olimpiai ezüstérmes), az üzbég Abdullo Tangrijev (olimpiai ezüstérmes, világbajnok, ötszörös Ázsia-bajnok), a belga Charline Van Snick (olimpiai és vb-bronzérmes), honfitársa, Ilse Heylen (olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok), a cseh Lukas Krpalek(világbajnok, kétszeres Európa-bajnok), a holland Marhinde Verkerk (világbajnok), az osztrákSabrina Filzmoser (kétszeres Európa-bajnok) és a szlovén Rok Draksic (Európa-bajnok) is.

A 2013-as budapesti Európa-bajnokság döntőjének párosítása is ismétlődhet
a Körcsarnokban: a belga Van Snick (fehérben) és Csernoviczki Éva között

Természetesen a mieink közül „aki él és mozog” részt vesz a felkészülés alappillérének számító táborozáson, az elmúlt években sokszor bizonyító magyar kitűnőségek számára fontos állomás lesz ez a budapesti Grand Prix, a bakui Európa Játékok és a kazahsztáni világbajnokság előtt.

Az április 20. és 24. között következő budapesti edzőtábort eredetileg más időpontban és helyszínen tartották volna meg, az Európa-bajnokság időpontjának kényszerű módosítása miatt került át április második felére, a legendás Hungária-kupa helyszínére.