Japán-magyar csapattalálkozó és új csarnok Békéscsabán - 2018.03.27.

Békéscsabán, a Csaba Parkban tartottunk ma sajtótájékoztatót Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Gyáni János, a Békés megyei Kano Judo SE elnöke, Herczeg Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje és Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere.

bekescsaba

A szövetség elnöke bejelentette: nyáron Japánba utaznak az utánpótlás korú versenyzők edzőtáborozásra, majd ősszel a japán utánpótlás válogatott érkezik Magyarországra. November 24-én Békéscsabán magyar-japán utánpótlás csapatversenyt rendeznek.

„Különleges jelentőségű, hogy a sportág őshazájának legjobb ifjúsági versenyzői ilyen remek partnerségben dolgoznak együtt a békéscsabai judósokkal. Hosszú távon ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Gyáni János után a közeljövőben ismét legyen a városnak olyan versenyzője, aki átéli azt a fantasztikus élményt, amit egy világbajnoki vagy olimpiai részvétel jelent” – vélekedett Herczeg Tamás.

A sajtótájékoztató másik témája a megyeszékhelyen épülő sportcsarnok volt. A csapattalálkozóra a város teljes támogatásával kerül sor, a verseny előtt két napos edzőtáborral. A terem esetén a város és a kormány támogatásból kerül kialakításra az épület, az MJSZ pedig a berendezés költségeit vállalta magára.