Két magyar érem az ulánbátori Grand Prix-ről - 2014.07.07.

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüst-, a 78 kilós Joó Abigél pedig bronzérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs sorozat ulánbátori Grand Prix-versenyén.


A két hete a budapesti GP-n is második Tóth Krisztián szlovák és üzbég rivális legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol jukóval verte a japán Simovada Sohejt. A fináléban aztán a grúz Beka Gviniasvili hosszabbításban, vazarival bizonyult jobbnak a KSI SE idei Eb-bronzérmesénél.

A Budapesten is harmadik Joó Abigél (KSI SE) második meccsén, az elődöntőben ipponnal kikapott Koreai NDK-beli ellenfelétől, majd a bronzmérkőzésen ugyancsak ipponnal verte a hazai közönség előtt szereplő Munkhtsetseg Otgont.

Ami a további tizenegy magyart illeti, Vér Gábor (90 kg, Honvéd-Kipex), Cirjenics Miklós (100, Atomerőmű SE), Maros Barbara (52, Honvéd-Kipex) és Karakas Hedvig (57, Honvéd-Kipex) ötödik, Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex) pedig hetedik lett, a többiek helyezetlenül zártak. A mongol fővárosban 27 ország 282 versenyzője lépett tatamira.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás