Jocha Károly: Bronzérmes győztesek - 2010.11.26.

Bronzérmes győztesek címmel jelent meg Jocha Károly új könyve, amely 88 magyar olimpiai harmadik helyezett portréját tartalmazza. A szerző a bemutatón – amelyen részt vett Schmittné Makray Katalin, Schmitt Pál államfő olimpiai ezüstérmes felesége – elmondta, hogy tizenhat sportág versenyzői kerültek be a 430 fotóval illusztrált, 200 oldalas könyvbe.

A legidősebb közülük az 1936-os berlini játékokon a tornászcsapattal bronzérmes, 96 éves Tőrös Olga, a legfiatalabb pedig a 2008-as pekingi olimpián kenu kettesben harmadik, 23 esztendős Kiss Tamás.

A tizenhat sportág képviselői között ott vannak a judo reprezentánsai is. Tuncsik József, Kincses Tibor, Ozsvár András és Csősz Imre neve itthon és külföldön egyaránt jól cseng. A sportág szerelmesei jogosan büszkék rájuk, most pedig minden bizonnyal kíváncsiak is a róluk megjelent fényképes írásokra.

A mostani könyvvel teljessé vált Jocha Károlynak a magyar olimpiai dobogósokról szóló sorozata, korábban az arany- és ezüstérmeseket mutatta be.

A könyvet bolthálózatban nem lehet megvásárolni. Kizárólag a geosport@t-online.hu email-címen, illetve a 06-20-944-3078-as telefonszámon keresztül szerezhető be. Áfás ára 4410 forint. Egyéni kedvezmények lehetségesek.