Joó Abigél arany-, Csoknyai László ezüstérmes a zágrábi Grand Prix-viadalon - 2016.09.26.

Zágrábot továbbra is nagyon szeretjük, újabb szép magyar sikereket könyvelhettünk el a hétvégén a horvát fővárosban: Joó Abigél arany-, Csoknyai László ezüstéremmel térhetett haza.

Két olimpikonunk is tatamira lépett a hétvégén, s mindketten éremig meneteltek. A riói olimpián rendkívül csalódott Csoknyai László francia, izraeli és lengyel judósok legyőzésével jutott be a 81 kilogrammos döntőbe, ahol az U23-as Európa-bajnok Alan Kubecovval nézett farkasszemet. Most az orosz versenyző bizonyult jobbnak, így az Atomerőmű SE judósa GP-ezüsttel kezdte meg a 2016-os őszi versenyszezont.


A 78 kilogrammos Joó Abigél kitűnő napot fogott ki, s még magasabbra jutott riói csapattársánál. A KSI SE judósa két villámgyors ippongyőzelemmel érkezett a döntőbe, amelyet Guusje Steenhuis ellen vívott. Ezen a napon a holland versenyző sem tudott értékelhető akciót bemutatni Pánczél Gábor tanítványán, aki páyafutása negyedik Grand Prix-győzelmét aratta.

A két érem mellett szép számmal gyűltek a magyar pontszerző helyezések is: Vér Gábor (90 kg), Ohát Zalán (100 kg), Gercsák Szabina (70 kg) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg) is ötödikként végzett a Grand Prix-viadalon. A többiek számára ezúttal a tapasztalatszerzés maradt: Bartha Ákos (60 kg), Szabó Csaba (60 kg), Burján László (66 kg), Végvári Martin (66 kg), Szabó Frigyes (73 kg), Ungvári Attila (81 kg), Demeter Bendegúz (+100 kg), valamint Nagy Kitti (+78 kg) helyezetlenül zárta a tornát.

A két érmünknek köszönhetően, Oroszország, Lengyelország és Franciaország mögött, az éremtáblázat negyedik helyén végeztünk.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF, Gabriela Sabau