Joó Abigél aranyérmes a bukaresti Világkupán - 2010.06.06.

Aranyérmet nyert a 78 kilogrammos Joó Abigél vasárnap az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat bukaresti állomásán, amelyen Karakas Hedvig révén egy bronzérmet is szereztek a magyarok.


Az áprilisban Európa-bajnok Joó Abigél (KSI SE) az előcsatározások során a hazai közönség előtt szereplő Eugenia Vladot és a kínai Csang Cse-hujt búcsúztatta, majd az elődöntőben ipponnal verte a német Maike Heinzt. A fináléban a vb-ezüstérmes ukrán Marina Priscsepával találkozott, akit ugyancsak ipponnal győzött le.

Pánczél Gábor 19 éves tanítványa pályafutásának harmadik Vk-elsőségét gyűjtötte be, korábban az idén Varsóban és tavaly Szófiában állhatott fel a dobogó tetejére.

Bronzérmet nyert az 57 kilogrammos Karakas Hedvig. Az idei Európa-bajnokságon is harmadik helyezett Karakas Hedvig a német Garmatter, a szerb Rogics és a román Ohai legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol kikapott a francia Sarah Lokótól, majd a bronzmérkőzésen nyert a belga Julie Baeyens ellen.

Maros Barbara (KSI SE) az 52 kilogrammos súlycsoportban egy-egy győzelemmel és vereséggel helyezés nélkül zárt.

A bukaresti torna eredményei: KLIKK IDE!

A férfiak számára Madridban zajlott Világkupa-viadal a hétvégén. A magyarok közül Urbancsok Tamás (73, Honvéd-Kipszer), Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE), Bürgés Milán (81, Szegedi JSE), Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipszer) és Farkas Bálint (100, FJC) egyaránt helyezetlenül zárt.

A madridi torna eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Gabriela Sabau