Joó Abigél aranyérmet nyert az Abu-Dzabi Grand Prix-n - 2011.10.18.


A 78 kilogrammos Joó Abigél aranyérmet nyert kedden az olimpiai kvalifikációs sorozat Abu-Dzabiban megrendezett Grand Prix-versenyén.


A KSI SE Európa-bajnoka portugál és mongol ellenfélen keresztül jutott be a legjobb négy közé, ahol vazarival verte a dél-koreai Dzsong Gjong Mit. A döntőben aztán az a holland Marhinde Verkerk várt rá, akit első három találkozójukon legyőzött, de augusztusban, a párizsi világbajnokságon kikapott tőle.

Az ötödik csata a huszonegy éves magyar fölényét hozta, aki a meccs derekán vazarit érően vitte földre vb-első riválisát, majd egy perccel a vége előtt, a második belső combdobásra már ippont kapott. Joó Abigél ezzel ötödik Világkupa-versenyét nyerte meg, és abu-dzabi sikeréért ötezer dollárral gazdagodott.

A 70 kilogrammos Mészáros Anett ötödik lett Abu-Dzabiban, a Honvéd-Kipex Európa-bajnoka egy kazah legyőzése után ipponnal nyert ugyan a francia Marie Pasquet ellen, ám a bírók érvénytelenítették az ítéletet, és a lábát fájlaló magyar végül ipponnal kikapott.

Ami a többieket illeti, Ungvári Miklós (66, MTK-Erzsébetváros), Maros Barbara (52, KSI SE), Karakas Hedvig (57, Miskolci VSC), Baczkó Bernadett (63, KSI SE), Szabó Franciska (70, Leányvár-Egerági Üstökös SE), Taraba Sándor (73, UTE), Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE), ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Farkas Bálint (100, Honvéd-Kipex) és Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE) egyaránt helyezetlenül zárta a viadalt.

Az Abu-Dzabi Grand Prix eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás