Joó Abigél másodszor Európa-bajnok! - 2012.04.28.

Remek magyar eredményeket hozott az oroszországi Cseljabinszkban zajló 61. Judo Európa-bajnokság, az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása. A 78 kilogrammosok között Joó Abigél négy ippongyőzelemmel megszerezte pályafutásának második Európa-bajnoki címét, a KSI SE huszonegy esztendős judósa a fináléban a francia vb- és Eb-aranyérmes Tcheumeo ellen nyert.

A férfi nehézsúlyúak versenyében Bor Barna harmadszor állhatott fel az Európa-bajnoki dobogó második fokára. Csernoviczki Éva megszerezte pályafutásának ötödik felnőtt Eb-érmét, ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott. A 31 esztendős Ungvári Miklós az ötödik helyen végzett, míg Karakas Hedvig hetedik lett.

 


Örömteli hír, hogy a riválisok közül egyiknek sem sikerült a kvalifikációs pontokat tekintve beelőznie a magyar versenyzőt, vagyis Karakas Hedvig direkt kvalifikációt szerzett a londoni olimpiára! Időközben a párhuzamosan zajló Ázsia-bajnokságon magyar szempontból megfelelő eredmények születtek, így biztossá vált, hogy a 81 kilogrammosok között Csoknyai László olimpiai kvalifikációt szerzett.

 

 

Bor Barna ezüstérmet szerzett Cseljabinszkban

Mindez azt jelenti, hogy hét magyar judós – Ungvári Miklós (66, Tatabánya-Ippon), Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE), Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE), Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya), Karakas Hedvig (57, UTE), Mészáros Anett (70, Honvéd-Kipex) és Joó Abigél (78, KSI SE) – képviselheti majd a magyar színeket Londonban.

 

Csernoviczki Éva a dobogó harmadik fokára állhatott

 
A magyar válogatott tehát az előzetes várakozásoknak eleget téve, három éremmel zárta a cseljabinszki Európa-bajnokságot, Joó Abigél arany-, Bor Barna ezüst-, Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya) pedig bronzérmet szerzett, ezzel a magyar válogatott a házigazda Oroszország (5, 3, 1), továbbá Franciaország (2, 1, 3), Románia (2, 0, 0), Grúzia (1, 1, 2) és Izrael (1, 1, 2) mögött a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton.

Az Európa-bajnokság eredményei: KLIKK IDE!