Joó Abigél ismét Grand Prix-győztes, Belgrádban is remekeltek a mieink - 2016.10.10.

A KSI SE 78 kilogrammos kiválósága, Joó Abigél folytatta zágrábi remek szereplését, s az IJF World Tour üzbegisztáni állomásán is győztesen hagyta el a tatamit, újabb aranyéremmel lett gazdagabb. A hétvégén a szerb fővárosban, a Belgrádban megrendezett Európa-kupán is remekeltek mieink, s bár az arany elmaradt, így is az oroszok mögött  a második legtöbb érmet szereztük.

Hatan nevezetek a 78 kilogrammos súlycsoportba, így Joó Abigél rögtön az elődöntőben kezdte meg taskenti szereplését. A bemutatkozás villámgyorsra sikeredet, mindössze tizenöt másodperc kellett az ippongyőzelemhez, következhetett a döntő. Pánczél Gábor tanítványa nem hibázott, vazarival múlta felül kazah riválisát, ez a győzelem pedig zsinórban a második GP-diadalát jelentette a riói olimpia hetedik helyezett versenyzőjének.

Az éremtáblázaton a hazaiak toronymagasan végeztek az élen, második Kazahsztán, harmadik Oroszország lett, míg Magyarországot az ötödik helyre repítette Joó Abigél.

A hétvégén a szerb fővárosban, a Belgrádban megrendezett Európa-kupán remekeltek mieink, s bár az arany elmaradt, így is az oroszok mögött  a második legtöbb érmet szereztük.

Három versenyzőnk is a döntőig menetelt: Szabó Frigyes a 73, Salánki Evelin a 78, Szigetvári Mercédesz pedig a +78 kilogrammban épphogy lecsúszott a végső győzelemről.


További három judósunk felállhatott a dobogó alsó fokára: Bartha Ákos (60 kg), Kárpáti Emese (+78 kg) és Nagy Kitti (+78 kg) is a bronzéremnek örülhetett.

Öt magyar judoka ért el pontszerző helyezést: Szabó Csaba (60 kg), Pál Gyula (73 kg) és Köller Milán (81 kg) ötödikként, Gorjánácz Zsolt (66 kg) és Kordély Péter (90 kg) pedig hetedikként zárt a tornát. Az éremtáblázaton Oroszország (8 arany, 2 ezüst, 4 bronz) végzett az élen, Németország (2, 0, 2) és a házigazda Szerbia (1, 2, 2) előtt, Magyarország (0, 3, 3) a hetedik helyig jutott.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: Taskent, Belgrád
Fotó: IJF, Gabriela Sabau; EJU, Mario Krvavac