Jubileum és teremátadó ünnepség Barcson - 2019.02.11.

Február 8-án ünnepélyes keretek között adták át Barcson a Hidasi Ervin judotermet, amely a Magyar Judo Szövetség és a városi önkormányzat közös beruházásaként jött létre.

A névadó, a szakosztály egyik alapítója már nem érhette meg egy álom megvalósulását, ami szinte egybe esett a barcsi judo fennállásának harmincöt éves jubileumával. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke és Karvalics Ottó, Barcs város polgármestere, továbbá Hidasi Ervin özvegye és fia is.

Tálosi György szakosztályvezető megnyitójában elmondta, amikor a dohos pincéből iskolai termekbe költözött a szakosztály, új lendületet kapott a sportág Barcson, de igazi, saját otthona csak most lett a csapatnak, amely az idei évtől önálló klubként, Barcsi Judo Sportegyesület néven működik tovább.

A felújított épületben a száznegyven négyzetméteres, tatamival borított felület mellett korszerű öltözők, vizesblokk, iroda, szülői váró és konditerem is helyett kapott. Janecsek László vezetőedző elmondta, hogy a judokák szüleitől is nagyon sok segítséget kaptak a bútorok összeszerelésétől, a szőnyegek lerakásáig.

Az ünnepséget judobemutató színesítette zenei aláfestéssel, majd az ajándékok átadása következett. Ennek keretében a barcsi judo alapító tagjai, volt szakosztályvezetői, edzői, jelenlegi vezetői, támogató cégek képviselői és a két általános iskola igazgató asszonya vehettek át virágot és egyéb ajándékot. Külön elismerésben részesült Dr. Tóth László MJSZ elnök és Karvalics Ottó polgármester.

A Magyar Judo Szövetség elismerő plasztikáját vehette át a barcsi judóban eltöltött több évtizedes munkájáért Tálosi Mónika gazdasági vezető és Janecsek László vezetőedző. A hivatalos átadó ünnepség szalagátvágással ért véget, de a kötetlen baráti beszélgetések csak ezután kezdődtek, elődök és utódok között.