Judoteremmel gazdagodott a Csik Ferenc Általános és Középiskola - 2016.09.05.

Nyolcvan négyzetméteres cselgáncsteremmel gazdagodott a budapesti Csik Ferenc Általános és Középiskola.

A csütörtöki átadó ünnepségen megjelent dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, valamint Lehman László, a MOB sportiskolai programvezetője.

a

„Örömmel jöttünk az iskola judótermének avatására, hiszen a Csik Ferenc Általános és Középiskola volt az első, amely az olimpiai iskolák közé csatlakozott. Reméljük, ez a létesítmény is segíti, hogy minél több diák sportoljon, s szeresse meg a mozgás, a sport örömét. A judo ráadásul egy olyan sport, ami önfegyelemre, küzdeni tudásra, kitartásra neveli a fiatalokat” – mondta Fábián László a teremavatón.

c

A most avatott cselgáncsterem megvalósításához hozzájárult a Magyar Olimpiai Bizottság és a II. kerületi önkormányzat. A tatami megvásárlását a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) finanszírozta.  A teremavatón a szalagot Fábián László, Makovecz Éva, az intézmény igazgatója és dr. Láng Zsolt, II. kerület polgármestere vágta át.

b

A legendás olimpiai bajnok úszóról elnevezett, 140 esztendős múltra visszatekintő oktatási intézmény több sportolót nevelt, közülük a csütörtöki ünnepségen részt vett riói olimpikon Bor Barna cselgáncsozó és Papp Márk nyíltvízi úszó.

Az iskolában 1992-ben alakult meg a Csik DSE, ezen belül jött létre a cselgáncsszakosztály, amelynek jelenleg 40 tagja van.

További fotók: KLIKK IDE!