Karakas Hedvig aranyérmes lett a tallinni Világkupán - 2010.06.13.

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig aranyérmet nyert szombaton az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat tallinni állomásán.


A miskolciak 20 éves vb-harmadikja lengyel, német és azeri rivális legyőzésével jutott be a négy közé, ahol ipponnal verte meg a junior Európa-bajnok francia Automne Paviát.

A fináléban aztán a 15 Vk-éremmel büszkélkedő, szintén francia Audrey La Rizzával került szembe, akit háromszor intettek, így a magyar judós vazarival diadalmaskodott. A kétszeres Eb-bronzérmes Karakas tavalyi, prágai sikere után második Világkupa-aranyát szerezte meg.

Az észtországi verseny másik magyarja, Gáspár Eszter (63, Miskolci VSC) helyezetlenül zárt.

A tallinni torna eredményei: KLIKK IDE!

Közben a férfiak számára Lisszabonban rendeztek Vk-erőpróbát, amelynek első napján Burján László (60, UTE), Gorjánácz Zsolt (66, UTE) és Taraba Sándor (73, UTE) helyezetlen lett, míg Ungvári Attila (73, Ceglédi VSE) hetedikként végzett.

Vasárnap Bürgés Milán (81, Szegedi JSE) és Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipszer) az ötödik, Farkas Bálint (100, FJC) pedig a hetedik helyen végzett.

A 81 kilós Bürgés Milán mexikói, kanadai és francia ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ott kikapott az amerikai Stevenstől, majd a vigaszágon legyőzte a spanyol Nacimientót, végül a bronzcsatában alulmaradt a japán Nakaival szemben.

A 100 kilogrammos súlycsoportban szereplő, Európa-bajnok Hadfi első mérkőzésén szlovák judóst vert meg, majd a negyeddöntőben brazil riválisán is túljutott, a fináléba viszont nem került be, mert vereséget szenvedett a lett Borodavkótól.

A bronzmeccsen aztán a szlovákiai Pálkovács Zoltántól is kikapott. Ugyanebben a kategóriában Farkas brazil judóst győzött le, később alulmaradt a svéd Pacekkel és a vigaszágon Pálkováccsal szemben.

A lisszaboni torna eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás