Karakas Hedvig bronzérmet nyert a szófiai Világkupán - 2010.01.31.

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig (Miskolci VSC) bronzérmet nyert a női Világkupa-sorozat szófiai állomásán, Szabó Franciska (63, Leányvár-Egerági Üstökös SE) az ötödik helyen végzett.


A tavaly világ- és Európa-bajnoki harmadik miskolci Karakas Hedvig egy győzelem után kikapott a selejtezőben a német Hannah Brücktől, így a vigaszágra került. Ott előbb ipponnal verte a japán Siosze Ajakót, majd a bronzcsatában vazarival bizonyult jobbnak a kanadai Joliane Melanconnál.

Szabó Franciska három győzelemmel megnyerte csoportját a selejtezőben, majd az elődöntőben kikapott a később aranyérmes japán Kozava Rinától. A harmadik helyért az ukrán Szvetlana Csepurinával találkozott, de ipponnal alulmaradt, így ötödikként zárt.

Súlycsoporttársa, Gáspár Eszter (Miskolci VSC) egy sikerrel és egy kudarccal helyezetlenül fejezte be a viadalt, akárcsak Szabó Katinka (Leányvár-Egerági Üstökös SE) az 52 kilogrammosok között.

A szófiai Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

A férfiak mindeközben Tbilisziben küzdöttek, a nyitónap egyetlen magyarja, Urbancsok Tamás (73, Honvéd-Kipszer) egy vereséggel búcsúzott. A második napon Farkas Bálint (100, TFSE) hetedik lett, míg Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipszer) és Urbán Gergő (+100, Egri VSE-Titán JC) helyezetlenül zárt.

A tbiliszi Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás