Karakas Hedvig bronzérmet szerzett a grúziai Grand Prix-viadalon - 2016.03.29.

Grúziában folytatódott az olimpiai kvalifikációs sorozat, a Tbilisziben megrendezett Grand Prix-viadalon Karakas Hedvig a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Gercsák Szabina a hetedik helyen zárta a versenyt.

Két női versenyzőnk sikerének örülhettünk a hétvégi Tbiliszi Grand Prix-n. Az 57 kilogrammban Karakas Hedvig idei második GP-érmét gyűjtve bizonyította remek formáját. Erőnyerőként kezdett a grúz fővárosban, majd a kínai Liu Jang ellen minimális, intésnyi különbséggel tudott nyerni. A negyeddöntőben a koszovói Nora Gjankova egy jukóval megállította a BHSE kitűnőségét, aki azonban a vigaszágon javítani tudott. Jukóval legyőzte a német Sappho Cobant, majd a harmadik helyért zajló küzdelemben a szerb Jovana Rogics ellen elért ippon értékű aranyponttal a bronzérmet is begyűjtötte a magyar judós. A havannai második hely után újabb értékes pontokat – pontosan százhúszat – sikerült bezsebelni, amelynek köszönhetően már karnyújtásnyira vannak a kiemelt pozíciók.


A 70 kilogrammban Gercsák Szabina rendkívül agilisan kezdett, kínai és izraeli riválisának sem kegyelmezett, utóbbi sajnálatos módon meg is sérült a magyar lány dobása után. A lendület azonban megtört, a negyeddöntőben a lengyel Katarzyna Klys eggyel kevesebb intést gyűjtött be, így a Hell-Miskolc JC judósa a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Ott a többszörös Grand Prix-érmes Assmaa Niang következett, akit idén Havannában már sikerült legyőznie. Ezúttal egy vazarival a marokkói versenyző bizonyult jobbnak, aki három intést begyűjtve is meg tudta tartani az előnyét a párharc végéig. Gercsák Szabina remekül küzdve a hetedik helyig jutott Tbilisziben, negyvennyolccal gyarapítva olimpiai kvalifikációs pontjainak számát.

Az öt férfi – Zámbori Bence, Krizsán Szabolcs, Ungvári Attila, Vér Gábor, Cirjenics Miklós – és három női judósunknak – Pupp Réka, Szabó Franciska, Joó Abigél – kevésbé ment jól a hétvégén, mindannyiuk számára ideje korán befejeződött a verseny, győztes mérkőzés nélkül hagyták el a tatamit.

A grúz viadalon hatvanhét ország 389 versenyzője lépett tatamira, az éremtáblázat első helyén a hollandok végeztek (3 arany, 2 ezüst, 0 bronz), megelőzve Grúziát (2, 1, 4) és Brazíliát (1, 1, 3). A mieink Karakas Hedvig bronzérmével a táblázat huszonötödik helyén végeztek. Az IJF World Tour tovább dübörög, az előttünk álló hétvégén a törökországi Samsunban rendeznek Grand Prix-viadalt.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: IJF, Gabriela Sabau