Karakas Hedvig és Bor Barna GP-bronzérmes - 2014.06.10.

Az 57 kilogrammosok között szereplő Karakas Hedvig és a nehézsúlyú Bor Barna bronzérmet szerzett a cselgáncsozók havannai Grand Prix-versenyén, a 2016-os riói olimpia kvalifikációs sorozatának második állomásán.

A viadal honlapjának beszámolója szerint az olimpiai ötödik helyezett, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex) pénteken előbb legyőzött egy olasz, majd egy kubai riválist, majd kikapott a német Miryam Ropertől, így a folytatásban a vigaszágon mérkőzhetett. Ott két románt is legyőzött, előbb Corina Caprioriut, majd Loredana Ohait, így bronzérmesként zárt.

A nehézsúlyúak versenyében Bor Barna hozta az első két mérkőzését: az Atomerőmű SE világbajnoki ezüstérmese előbb ipponnal verte ecuadori riválisát, majd vazaris hátrányt dolgozott le a hazaiak nagy reménysége, Oscar Brayson ellen méghozzá az utolsó fél percben, végül leszorítással a magyar judós nyert. Ugyanakkor az elődöntőben gyors vereséget szenvedett az orosz Szajidovtól. A bronzmeccsen már nem kellett tatamira lépnie a kétszeres Eb-ezüstérmes grúz Adam Okruasvilivel, aki sérülés miatt nem állt ki ellene.

A két bronzérmesen kívül a magyar csapatból Fogasy Gergő (100 kg, Kecskeméti JC) az ötödik, Krizsán Szabolcs (81 kg, Honvéd-Kipex) pedig a hetedik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon.

A nemzetközi szövetség, az IJF sorozata, a World Judo Tour Kuba után Magyarországon folytatódik: két hét múlva Budapesten, a Papp László Sportarénában rendeznek Grand Prix-viadalt, amelyre a világ minden pontjáról hatszáz judóst várnak, és a magyar színekben ötvenhat versenyző lép majd a küzdőtérre.

Eredmények: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás