Karakas Hedvig és Mészáros Anett: World Masters-bronz - 2010.01.17.

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig (Miskolci VSC) és a 70 kilós Mészáros Anett (Honvéd-Kipszer) bronzérmet nyert a judo Világkupa-sorozat csúcseseményének számító, 200 ezer dollár összdíjazású Mesterek Tornáján, a dél-koreai Szuvonban.


A tavaly világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes Karakas Hedvig a kétszeres Eb-első francia Barbara Harel ellen kezdett, akit három és fél perc elteltével ipponnal vert.

Következett a hazai közönség előtt szereplő Kim Dzsan Di, aki akciót sem tudott bemutatni a miskolcin, és csak három intésig jutott. Az elődöntőben a japán Macumoto Kaori várt Karakasra, az Ázsia-bajnok végül leszorítással vágott vissza a 2009-es vb-n elszenvedett vereségért. Kovács Gábor tanítványa a bronzérem mellé kétezer dollárral vigasztalódott.

A tavaly világbajnoki ezüstérmes Mészáros Anett az első meccsén ipponnal verte az Ázsia-bajnok japán Aszuka Okát, majd az elődöntőben ugyanígy kikapott a hazai közönség előtt szereplő Hvang Je Szultól. Toncs Péter tanítványa a bronzérem mellett kétezer dollárt kapott.

A további magyar indulók közül a vb-hetedik, Eb-ötödik, U23-as Eb-ezüstérmes Ungvári Attila (73 kg, Ceglédi VSE) egy vereséggel, míg a 48 kilogrammban Európa-bajnoki ezüstérmes Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya) egy sikerrel és egy kudarccal lett ötödik. A 90 kilogrammos Madarász Tamás (Debreceni SC-SI) egy vereséggel, helyezetlenül búcsúzott.

A szuvoni World Judo Masters eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás