Két címvédővel indulnak a magyarok - 2010.04.20.

A 66 kilogrammos Ungvári Miklós, illetve a férfi válogatott révén két címvédővel szállnak harcba a magyarok Bécsben a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságon. Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Judo Szövetség a belvárosi Bacardi Original Barban.


A kontinenstorna keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Csernoviczki Csaba szakágvezető kifejtette, hogy a vasárnapi csapatversenyben a férfiaknál a második vonal kap bizonyítási lehetőséget, a nőknél viszont ezúttal nem lép tatamira a magyar válogatott.

„A lányoknál a csapatversenyben nincs negyvennyolc kilogramm, nálunk pedig nem áll rendelkezésre sem nehézsúlyú induló, sem tartaléksor és két héttel az olimpiai kvalifikáció rajtja előtt nem akarjuk a legjobbjaink egészségét kockáztatni, akiknek mellesleg így néhány napon belül kétszer kellene fogyasztaniuk – emelte ki a kapitány.

– A fiúknál a sérült Madarász Tamást a harminc éves Ledényi Levente helyettesíti, Ungvári Attila combja pedig nagyjából rendbe jött, ő nyolcvan-kilencven százalékos állapotban van. Külön örömömre szolgál, hogy a tizennégyből már csak egy súlycsoportban nem tudunk versenyzőt kiállítani.”

Az izlandi vulkánkitörés okozta közlekedési fennakadások kapcsán Nagy György főtitkár kifejtette, hogy az oroszok, a portugálok, valamint az angliai edzőtáborból érkező bolgárok, litvánok, szlovénok és britek is busszal mennek Bécsbe. A kaukázusiak várhatóan különgéppel oldják meg az utazást.

A 70 kilogrammosok világranglistájának második helyén álló, tavaly vb-ezüstérmes Mészáros Anett elmondta, hogy az éllovas és címvédő francia Lucie Decosse nem vesz részt az Eb-n, ezzel együtt kemény küzdelmet vár.

A világ- és Európa-bajnoki harmadik Karakas Hedvig (57) szerint remekül sikerült a felkészülése a négy edzőtáborban és derűlátóan nyilatkozott esélyeiről a kétszeres Világkupa-győztes Joó Abigél is, aki nemrég ment fel a 78 kilogrammosok közé.

A sportág történetének 59. Európa-bajnokságán – amelynek díszvendége Vlagyimir Putyin orosz kormányfő lesz – 45 ország 305 judósa jelezte részvételét.

A sajtótájékoztató információs füzete: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre; Magyar Judo Szövetség