Krizsán Szabolcs bronzérmes Casablancában - 2015.03.16.

Három magyar judós indult a hétvégi marokkói olimpiai kvalifikációs viadalon, az African Open-versenyen Krizsán Szabolcs bronzérmet szerzett, Breitenbach Paul pedig a hetedik helyen végzett.


Krizsán Szabolcs a második érmét hozza haza az idén Afrikából

A 81 kilogrammosok között Krizsán Szabolcs léphetett tatamira, a Honvéd-Kipex judósa az első körben vazarival nyert a brit Stewart ellen, majd annak rendje és módja szerint ipponnal lépett át afrikai ellenfelén.

Az elődöntőben már keményebb ellenfél következett, az oroszok kétszeres GP-bronzérmese, a rutinos Arszen Pismakov. A kiélezett csatából végül kevesebb intéssel az orosz lépett tovább, de Toncs Péter tanítványa a bronzmeccsen javított: lelépte a portugál Limát. Ez a szépen csillogó bronzérem Krizsán Szabolcs hetedik érme a Világkupa-sorozatban.

A 100 kilogrammosok között Breitenbach Paul a svájci Moser elleni szép győzelemmel kezdett, ám a folytatásban leléptették a marokkói Luzir ellen, majd a vigaszágon a szenegáli Ndiaye bizonyult jobbnak, így a Budaörsi SC judósa a hetedik helyen végzett.

A másik budaörsi induló, Burján László egy győzelemmel és egy vereséggel helyezetlenül zárta az afrikai viadalt. Marokkóban harmincnégy ország 266 judósa lépett tatamira, az éremtáblázat élén nagy fölénnyel Franciaország (6 arany, 4 ezüst, 5 bronz) végzett, megelőzve Portugáliát (2, 1, 1) és Olaszországot (2, 1, 1). Krizsán Szabolcs bronzérme Magyarországot a tizedik helyre sorolta be.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat néhány nap múlva Grúziában folytatódik, a Tbilisziben pénteken kezdődő Grand Prix-re 368-an adták le előzetes nevezésüket, a magyar színeket tucatnyi judós képviseli majd.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu